Η ΑΕΚ επέστρεψε τα «δώρα»

Ηττα με 2-1 της Ενωσης στα Γιάννινα – Νίκη (0-1) του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός υπερπήδησε το πρώτο εμπόδιο της νέας χρονιάς στη Λιβαδειά (0-1), όχι όμως και η ΑΕΚ που δεν τα κατάφερε στα Γιάννινα χάνοντας από τον ΠΑΣ με 2-1. Ετσι, κόντρα στην εικόνα που έδειχναν οι δύο ομάδες, μετά τις συνεχόμενες απώλειες βαθμών του Παναθηναϊκού, πάνε στο μεταξύ τους ντέρμπι την Κυριακή στην «Αγια-Σοφιά» με τους «πράσινους» να έχουν διαφορά στο +7.

Η Ενωση «πληγώθηκε» στα Γιάννινα από τον ΠΑΣ πληρώνοντας τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες της (17΄ Αραούχο, 24΄ Λιβάι Γκαρσία, 26΄ Σιντιμπέ) αλλά και την απόφαση του Αλμέιδα να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστές (Φερνάντες, Βίντα) χωρίς ρυθμό. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά κενά των «κιτρινόμαυρων» βρέθηκαν μπροστά στο σκορ μόλις στο 9΄ με τον Ριένστρα και, αφού η ΑΕΚ δεν κατάφερε να «απαντήσει» στις φάσεις που της παρουσιάστηκαν, διπλασίασαν τα τέρματά τους με κεφαλιά του Μπάλαν στο 32΄. Παρά το γεγονός πως ο Αραούχο μείωσε γρήγορα στο β΄ ημίχρονο (52΄) σε 2-1, η ομάδα του Αλμέιδα δεν μπόρεσε να φθάσει στην ισοφάριση.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (68΄ Λιάσος), Τζίνο, Μορέιρα (89΄ Σταματελόπουλος), Παμλίδης (79΄ Τζίμας), Μπάλαν.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζησαφί, Γιόνσον, Φερνάντες (65΄ Φαν Βέερτ), Πινέδα (73΄ Τσούμπερ), Αμραμπατ, Γκαρσία, Αραούχο.

Η ΑΕΚ επέστρεψε τα «δώρα»-1
Φωτ. INTIME NEWS

Ο Παναθηναϊκός… δάκρυσε χωρίς να «ματώσει» στη Λιβαδειά και επέστρεψε στις νίκες με το αγχωτικό 1-0 που του επέτρεψε να πάει πιο ήρεμος στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» ήταν πολύ αγχωμένοι και έκαναν ίσως την πιο κακή εμφάνισή τους από το ξεκίνημα της περιόδου, αλλά απέφυγαν τα χειρότερα χάρη σε ένα γκολ του Βέρμπιτς στο 35΄, στην πρώτη τους φάση στον αγώνα. Δεν «τελείωσαν» το παιχνίδι με το χαμένο τετ α τετ του Παλάσιος στο 45΄+3΄, το δεξί δοκάρι του Σπόραρ στο 45΄+4΄, συν άλλη μία σημαντική ευκαιρία του Παλάσιος στο 55΄, και έπαιξαν με τη φωτιά όταν έπειτα από τραγικό λάθος του Χουάνκαρ ο Μπρινιόλι έκανε την επέμβαση του αγώνα σε κοντινή προσπάθεια του Βρακά στο 65΄. Στο ντεμπούτο του ο Πούχατς σκόραρε με ωραίο σουτ στο 82΄, αλλά το γκολ δεν μέτρησε λόγω VAR για φάουλ του Ιωαννίδη στο ξεκίνημα της φάσης. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από την αδικαιολόγητη και επικίνδυνη χρήση χημικών από την αστυνομία πριν από τη σέντρα και στην ανάπαυλα, που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση, λιποθυμικά επεισόδια και καθυστερήσεις, ειδικά στην έναρξη του β΄ ημιχρόνου!

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης, Τσάπρας, Μπαχανάκ, Βήχος, Χάμοντ (65΄ Μεχία), Συμελίδης, Τορό (76΄ Λούα-Λούα), Νίκας (46΄ Βρακάς), Δούμτσιος (76΄ Τσιριγώτης), Μουτίνιο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (80΄ Πούχατς), Σένκεφελντ, Μάγνουσον, Κώτσιρας (80΄ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Κουρμπέλης, Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς (69΄ Τσοκάι), Σπόραρ (80΄ Ιωαννίδης).

Βρίσκει ρυθμό και πλησιάζει ο Ολυμπιακός   

Δύο πανέμορφα γκολ σε διάστημα μόλις έξι λεπτών ήταν αρκετά για να χαρίσουν στον Ολυμπιακό την πρώτη του νίκη το 2023. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-0 του Ιωνικού στη Νεάπολη και μείωσαν σε μόλις τρεις βαθμούς την απόστασή τους από τη δεύτερη ΑΕΚ.  

Η ομάδα του Μίτσελ είχε σε ακόμη ένα ματς πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη. Στα θετικά για τους νικητές και η παρουσία του Ροντινέι, με τον Βραζιλιάνο να δείχνει ότι είναι ο μπακ που έψαχνε εδώ και καιρό ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν από το πρώτο κιόλας λεπτό του ουραγού της βαθμολογίας Ιωνικού και τελικά κατάφεραν να σπάσουν το αμυντικό τείχος των γηπεδούχων στο 34΄ με σουτ του Μπακαμπού μέσα από την περιοχή. Στο 40΄ ήταν η σειρά του Φορτούνη να βρει δίχτυα, με τον Ελληνα χαφ να νικάει τον Χουτεσιώτη με εκπληκτικό πλασέ έξω από την περιοχή.    

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Φαντιγκά (81΄ Κάνιας), Σόουζα, Βαλεριάνος, Ρουμπουλάκου (81΄ Ιωαννίδης), Τσιριγώτης, Τσιγκρίνσκι, Λοβέρα (65΄ Ελευθεριάδης), Σάκιτς, Aοσμαν (65΄ Καμπράλ), Μασάς (51΄ Μάντζης). 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ (84΄ Σαμασέκου), Φορτούνης (66΄ Μασούρας), Μπιέλ (74΄ Γκ. Ροντρίγκες), Χάμες (84΄ Μπουχαλάκης), Μπακαμπού (73΄ Ελ Αραμπί).  

Νωρίτερα, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής, ΟΦΗ και Βόλος έμειναν στο 0-0 στο «Γεντί Κουλέ». Οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι, όμως ο Βόλος έφυγε με αυτό για το οποίο ταξίδεψε στο Ηράκλειο. Στο σημερινό πρόγραμμα δεσπόζει το μεγάλο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Αρη στην Τούμπα (20.00). Παίζουν επίσης Αστέρας Τρίπολης – Λαμία (17.00) και Παναιτωλικός – Ατρόμητος (18.00).  

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή