Τένις: Το Αυστραλιανό Οπεν ανοίγει τις πύλες του

Τένις: Το Αυστραλιανό Οπεν ανοίγει τις πύλες του

Με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη να συγκαταλέγονται, και φέτος, μεταξύ των φαβορί για μία διάκριση, θα αρχίσει τη Δευτέρα το Οπεν της Αυστραλίας

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη να συγκαταλέγονται, και φέτος, μεταξύ των φαβορί για μία διάκριση, θα αρχίσει τη Δευτέρα το Οπεν της Αυστραλίας. Μια διοργάνωση που ξεκίνησε το 2005 ως αυστραλο-ασιατικό πρωτάθλημα σε ένα γήπεδο κρίκετ της Μελβούρνης, μετατράπηκε σε αυστραλιανό πρωτάθλημα, ταξίδεψε σε Σίδνεϊ, Αδελαΐδα, Μπρισμπέιν, Μελβούρνη και Νέα Ζηλανδία (Κράιστσερτς και Χάστινγκς), έγινε επαγγελματικό το 1969 και από το 1972 έχει μόνιμη έδρα στη Μελβούρνη.

Οι διοργανωτές του τουρνουά ελπίζουν ότι φέτος οι πρωταγωνιστές της διοργάνωσης θα είναι οι παίκτες και όχι γεγονότα που θα επισκιάσουν τις αγωνιστικές προσπάθειες. Το μόνιμο πρόβλημα είναι οι υψηλές θερμοκρασίες, αλλά τα προηγούμενα χρόνια… τροχοπέδη αποτέλεσαν οι πυρκαγιές και, στη συνέχεια, η πανδημία. Πέρυσι ο Νόβακ Τζόκοβιτς απελάθηκε, διότι δεν είναι εμβολιασμένος.

Αυτή τη χρονιά, ο Σέρβος τενίστας δεν έχει να… φοβάται κάτι τέτοιο καθώς οι παίκτες δεν θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ. Ετσι, ενδέχεται να βρεθούν στα κορτ ακόμη και νοσούντες τενίστες. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο αθλητής με τα περισσότερα τρόπαια από το γκραν σλαμ της Αυστραλίας (9) και φέτος θα προσπαθήσει να προσθέσει το δέκατο τρόπαιο στη συλλογή του. Θα ξεκινήσει απέναντι στον Ρομπέρτο Καρμπαγές Μπαένα. Οσο εξελίσσεται η διοργάνωση θα βρει απέναντί του πιο δύσκολους αντιπάλους, καθώς έχει κληρωθεί από την ίδια πλευρά με Ανδρέι Ρούμπλεφ, Νικ Κύργιο, Ράφα Ναδάλ αλλά και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Πρώτο γκραν σλαμ της χρονιάς για το τένις στη Μελβούρνη, με παρόντα όλα τα μεγάλα ονόματα.

Ο Ελληνας τενίστας θα έχει ως πρώτο αντίπαλό του τον Κεντέν Αλίς (Γάλλος, 64ος στον κόσμο) και εφόσον βρεθεί σε καλή κατάσταση, θα μπορέσει να προχωρήσει στο τουρνουά αφού με τους δυνατούς αντιπάλους θα βρεθεί απέναντι στους τελευταίους γύρους. Εφόσον φτάσει στους ημιτελικούς, ενδέχεται να αντιμετωπίσει (βάσει κατάταξης) έναν εκ των Φελίξ Οζερ Αλιασίμ και Κάμερον Νόρι, ενώ στον άλλο προημιτελικό πιθανόν να βρεθούν απέναντι οι Ναδάλ και Μεντβέντεφ, με τον νικητή να παίζει (πάντα θεωρητικά) με τον πρωταθλητή μας. Οι ειδήμονες του αθλήματος θεωρούν και τον Ράφα Ναδάλ φαβορί για τον τίτλο. Το τρόπαιο στους άνδρες φέρει το όνομα του παλαιού Αυστραλού τενίστα Νόρμαν Μπρουκς.

Η πρώτη αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη θα είναι η Κινέζα Γουέ Γουάν (119) και στον δεύτερο γύρο θα παίξει με την Ντιάνα Σνάιντερ ή την Κατερίνα Κούτσοβα. Σύμφωνα με τη ράνκινγκ λιστ, στους προημιτελικούς μπορεί να παίξει με την Τζέσικα Πεγκούλα και στους ημιτελικούς με την Ιγκα Σβιόντεκ. Η τενίστρια από την Πολωνία, κόρη του κωπηλάτη, με ολυμπιακή συμμετοχή, Τόμαζ Σβιόντεκ, έφτασε πέρυσι μέχρι τους ημιτελικούς, αλλά φέτος θα προσπαθήσει να πετύχει κάτι περισσότερο. Βρίσκεται στην 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με δεύτερη την Ονς Ζαμπέρ από την Τυνησία και 3η την Τζέσι Πεγκούλα. Η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται στην 6η θέση του κόσμου. Οι άνθρωποι του τένις δεν διστάζουν να συμπεριλάβουν στα φαβορί και τη 18χρονη Αμερικανίδα Κόκο Γκοφ. Το γυναικείο τρόπαιο φέρει το όνομα της παλαιάς Αυστραλής τενίστριας Nτάφνε Εϊκχερστ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή