Σέντρα στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος

Σέντρα στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος

Στην τελική ευθεία που οδηγεί στον μεγάλο τελικό του Μαΐου μπαίνουν από σήμερα οι οκτώ ομάδες των προημιτελικών του Κυπέλλου

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία που οδηγεί στον μεγάλο τελικό του Μαΐου μπαίνουν από σήμερα οι οκτώ ομάδες των προημιτελικών του Κυπέλλου. Οι πέντε από τις έξι πρώτες του πρωταθλήματος, η «πιστή» Λαμία που φθάνει για έκτη σερί φορά στην 8άδα και οι δύο ομάδες των Σερρών, ο Απόλλων Παραλιμνίου που έγινε η πρώτη ερασιτεχνική ομάδα που έχει διανύσει τόσο μεγάλη απόσταση στον θεσμό και ο Πανσερραϊκός, διαμορφώνουν το παζλ της συγκεκριμένης φάσης, με την πρώτη αγωνιστική να διεξάγεται σήμερα και τις ρεβάνς σε μία εβδομάδα.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βέβαια στρέφεται στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο πρώτο από τα τρία ματς που θα δώσουν μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, καθώς μεσολαβεί και αυτό για το πρωτάθλημα την Κυριακή στη Λεωφόρο. Και ο «Δικέφαλος» και το «τριφύλλι» γνωρίζουν ότι όποιος προκριθεί, ουσιαστικά έχει… αγγίξει τον τελικό, καθώς στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Απόλλων Παραλιμνίου – Λαμία, άρα αυτόματα θα έχει και τον τίτλο του φαβορί.

Σέντρα στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος-1Ο Παναθηναϊκός πήγε στη Θεσσαλονίκη απευθείας από τα Γιάννινα και ολοκλήρωσε την προετοιμασία του με προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Μακεδονικού. Στην αποστολή προστέθηκαν ο Τσέριν αλλά και τρεις νεαροί από τη δεύτερη ομάδα και την Κ19, οι Κυριόπουλος, Συμεωνίδης και Κρυπαράκος. Οπως φαίνεται, ο Σέρβος τεχνικός ίσως προχωρήσει σε συγκεκριμένες αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς στους «Ζωσιμάδες», όχι όμως σε τέτοιο βαθμό ώστε να επηρεαστεί η αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Σε σχέση με τον αντίπαλό του ο ΠΑΟΚ είναι δεδομένο ότι δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στο αποψινό παιχνίδι, καθώς το Κύπελλο μοιάζει πιο εφικτός στόχος, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι και ο Λουτσέσκου δεν θα έχει αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον αγώνα με τον ΟΦΗ, όπου άφησε δύο βαθμούς στην Τούμπα.

Ενδιαφέρουσα συνάντηση υπάρχει και στο Καραϊσκάκη, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί τον Αρη. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και έχουν ξεκινήσει την αντεπίθεσή τους στο πρωτάθλημα, θέλουν να εξαντλήσουν και τις πιθανότητές τους και στο Κύπελλο, ενώ από την άλλη για τους «κίτρινους» η διοργάνωση αυτή έχει γίνει πλέον πρώτη προτεραιότητα, καθώς έχουν μείνει πολύ πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει ότι θα θέλουν να παρουσιάσουν ακόμη καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τον αγώνα που έδωσαν πριν από μερικά 24ωρα στο ίδιο γήπεδο.

Στην «Αγιά Σοφιά» η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στον πρωτοπόρο του 1ου ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2, Πανσερραϊκό, ενώ ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η αναμέτρηση του Απόλλωνα Παραλιμνίου με τη Λαμία. Οι γηπεδούχοι από τη στιγμή που έγιναν η πρώτη ερασιτεχνική ομάδα που έφτασε στην 8άδα θέλουν να συνεχίσουν να ονειρεύονται διεκδικώντας την είσοδό τους στα ημιτελικά, ενώ από την άλλη η Λαμία, αν και στο πρωτάθλημα παίζει σε κάθε αγωνιστική την παραμονή της, στο Κύπελλο έχει την ευκαιρία να μπει ξανά στα ημιτελικά και σίγουρα δεν θέλει να την αφήσει να πάει χαμένη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή