Τένις: Στον 3ο γύρο προκρίθηκαν Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

Τένις: Στον 3ο γύρο προκρίθηκαν Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις προβλέψεις ότι θα αργήσουν να… φύγουν από τη Μελβούρνη επιβεβαίωσαν οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη. Και οι δύο τενίστες μας προκρίθηκαν στον 3ο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν, ενώ ο Ράφα Ναδάλ δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του αφού αποκλείστηκε.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε έναν από τους πιο… χαλαρούς αγώνες του σε επίπεδο γκραν σλαμ. Νίκησε τον Ρίνκι Χιτζικάτα με 6-3, 6-0, 6-2 σε μία ώρα και 32 λεπτά. Στον τρίτο γύρο θα βρει απέναντί του τον Ταλόν Γκρίκσπουρ. Ο 26χρονος Ολλανδός βρίσκεται στην 61η θέση του κόσμου και μπαίνει για πρώτη φορά στους «32» ενός τουρνουά μέιτζορ. Εκανε την έκπληξη νικώντας τον συμπατριώτη του Βαν ντε Ζάντσουλπ με 3-0. Τσιτσιπάς και Γκρίκσπουρ θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι.

Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας, μετά την αναμέτρηση, αναφέρθηκε στη βοήθεια που του έχει προσφέρει η ένταξη του Μαρκ Φιλιππούση στην ομάδα του: «Ο Φιλιππούσης με έχει βοηθήσει στο σερβίς και στο βολέ. Νομίζω ότι μαζί του κινούμαι στη σωστή κατεύθυνση», τόνισε ενώ, για ακόμη μία φορά, υπογράμμισε ότι νιώθει «σαν στο σπίτι του στην Αυστραλία» και δεν απέκλεισε να αγοράσει ένα σπίτι εκεί.

Ο Στέφανος νίκησε τον Χιτζικάτα με 6-3, 6-0, 6-2 και η Μαρία τη Σνάιντερ με 3-6, 7-5, 6-3.

Η 18χρονη Νταϊάνα Σνάιντερ έδειξε ότι δεν έφτασε τυχαία στον 2ο γύρο. Προηγήθηκε της Μαρίας Σάκκαρη με 6-3 και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια χρειάστηκε να βελτιώσει το παιχνίδι της και να παίξει περισσότερο επιθετικά για να κατακτήσει τα επόμενα δύο σετ με 7-5, 6-3. «Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Στο πρώτο σετ ήμουν πολύ αμυντική. Χάρη στην εμπειρία μου κατάφερα να γυρίσω το ματς», εξήγησε ύστερα από την ολοκλήρωση του αγώνα. Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει τη Λιν Ζου. Η 28χρονη Κινέζα νίκησε την Ελβετή Ζιλ Μπελέν Τάιχμαν (Νο 33 στον κόσμο) με 6-2, 6-2.

Ενας τραυματισμός στο ισχίο του αριστερού ποδιού έγινε αιτία για να μείνει εκτός Αυστραλιανού Οπεν ο Ράφα Ναδάλ. Παρά τις έντονες ενοχλήσεις, ο περυσινός νικητής του τουρνουά έμεινε στο κορτ και αντιμετώπισε τον Μακένζι Μακ Ντόναλντ από τον οποίο ηττήθηκε τελικά με 4-6, 4-6, 5-7. Τον αγώνα του παρακολούθησε και η σύζυγός του Φρανσίσκα, η οποία έβαλε τα κλάματα όταν ο Ισπανός τραυματίστηκε. «Ως υπερασπιστής του τίτλου δεν ήθελα να αποσυρθώ. Ηθελα να ολοκληρώσω τον αγώνα. Αυτό είναι ο αθλητισμός: να προσπαθείς μέχρι το τέλος», υπογράμμισε ο έμπειρος τενίστας.

Εκτός διοργάνωσης έμειναν οι Ντάρια Κασάτκινα και Μπιάνκα Αντρέσκου ενώ συνεχίζουν οι Ντανίλ Μεντβέντεφ και Κόρι Γκοφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή