Αυστραλιανό Όπεν: Στους «16» ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε η Σάκκαρη

Αυστραλιανό Όπεν: Στους «16» ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε η Σάκκαρη

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις σπουδαιότερες ευκαιρίες της καριέρας του έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο φετινό Αυστραλιανό Οπεν. Ο Ελληνας πρωταθλητής νίκησε τον Τάλον Γκρίκσπουρ με 6-2, 7-6, 6-3 και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης.

Αντίθετα, η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε από την 28χρονη Ζχου Λιν (87η στον κόσμο) με 6-7, 6-1, 4-6 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πλήρωσε, ουσιαστικά, την κακή ψυχολογική διαχείριση του ματς, κάτι που την οδήγησε σε «φθηνά» λάθη, και επέτρεψε στην Κινέζα αντίπαλό της να πετύχει κομβικά «μπρέικ» και καθοριστικούς πόντους, κυρίως μέσα από τα ράλι. Στις εκπλήξεις του γκραν σλαμ συγκαταλέγεται και ο αποκλεισμός του Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Αποφασισμένος να φθάσει τον στόχο του δείχνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο φετινό Οπεν της Αυστραλίας. Ενα στόχο που, εφόσον τον πετύχει, εκτός από το βαρύτιμο τρόπαιο θα του δώσει και την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Ο πρωταθλητής μας σε αυτή τη διοργάνωση δείχνει να έχει αφήσει πίσω του τις… κακές συνήθειες, παρουσιάζεται ώριμος και χάρη στην προσθήκη του Μαρκ Φιλιππούση στην ομάδα του έχει βελτιώσει τα σημεία όπου μειονεκτούσε και δείχνει ότι μπορεί να φθάσει ψηλότερα.

Για να το πετύχει όμως αυτό και να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο θα πρέπει να ξεπεράσει τέσσερα εμπόδια. Το πρώτο από αυτά ακούει στο όνομα Γιάνικ Σίνερ (16ος στον κόσμο). Ο Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του επί του Τάλον Γκρίκσπουρ μπήκε στους «16» της διοργάνωσης και, μάλιστα, χωρίς να χάσει σετ.

Εκεί θα βρει τον 21χρονο Ιταλό, ο οποίος επικράτησε του Μάρτον Φούκσοβιτς (78ος) με 4-6, 4-6, 6-1, 6-2, 6-0. Οι δύο τενίστες έχουν συναντηθεί πέντε φορές, με τον Τσιτσιπά να μετράει τέσσερις νίκες. Από αυτές, η μία ήταν στο περσινό Οπεν της Μελβούρνης. Το ραντεβού του Τσιτσιπά με τον Σίνερ έχει προγραμματιστεί για αύριο.

Εκτός Αυστραλιανού Οπεν και ο Μεντβέντεφ, ο οποίος ηττήθηκε από τον Κόρντα.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ (8ος) ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση, καθώς ο Σεμπάστιαν Κόρντα (31ος) ύστερα από ένα εκπληκτικό παιχνίδι επικράτησε με 7-6, 6-3, 7-6. Στους «16», ο 22χρονος Αμερικανός θα αντιμετωπίσει τον 11ο της παγκόσμιας κατάταξης, Χούμπερτ Χούρκατς.

Περισσότερες από πέντε ώρες χρειάστηκε ο Αντι Μάρεϊ (66ος) για να επιβληθεί του Θανάση Κοκκινάκη (159ος). Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε στις τέσσερις τα ξημερώματα (ώρα Αυστραλίας) και το… πρώτο φως της ημέρας βρήκε νικητή τον 35χρονο Σκωτσέζο με 3-2. Στη φάση των «32» ο Μάρεϊ θα παίξει με τον Μπαουτίστα Αγκουτ (25ος).

Ο Γίρι Λεχέτσκα πέτυχε ακόμη μία έκπληξη στο τουρνουά. Ο 21χρονος Τσέχος (71ος στον κόσμο) νίκησε τον Κάμερον Νόρι (11ος) με 6-7, 6-3, 3-6, 6-1, 6-4 και για πρώτη φορά προκρίθηκε στους «16». Εκεί θα παίξει με τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ (7ος) που νίκησε τον Φραν Σερούντολο (29ος) με 6-1, 3-6, 6-1, 6-4. Ο νικητής αυτής της αναμέτρηση θα «συναντηθεί» με τον νικητή του ζευγαριού Τσιτσιπάς – Σίνερ στους προημιτελικούς.

Στις «16» προκρίθηκε η Ιγκα Σφιόντεκ (1η). Η εκπληκτική Πολωνή αθλήτρια δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της Κριστίνα Μπούσκα με 6-0, 6-1. Στον 4ο γύρο θα παίξει με την Ελενα Ριμπάκινα (25η). «Εισιτήρια» πήραν και οι Τζέσικα Πέγκουλα (6-0, 6-2 τη Μάρτα Κόστιγιουκ) και Κόκο Γκοφ (6-3, 6-2 την Μπερνάρντα Πέρα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή