Τένις: Ακόμη ένας «τελικός» για Τσιτσιπά με φόντο τον… τελικό

Τένις: Ακόμη ένας «τελικός» για Τσιτσιπά με φόντο τον… τελικό

Αντιμετωπίζει σήμερα τον Τσέχο Λεχέτσκα, με τον δρόμο… ανοικτό μέχρι τον Τζόκοβιτς

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φαίνεται έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Νόβακ Τζόκοβιτς και δείχνουν πόσο εφικτή είναι η παρουσία του Ελληνα πρωταθλητή στον τελικό του αυστραλιανού όπεν. Για να το κατακτήσει θα χρειαστεί τρεις νίκες. Η πρώτη από αυτές θα πρέπει να επιτευχθεί σήμερα, στο παιχνίδι με τον Γίρι Λεχέτσκα (11.15, Eurosport). Η τρίτη, ίσως, να χρειαστεί απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς…

Με την αναμέτρηση Τσιτσιπά – Λεχέτσκα ολοκληρώνεται το σημερινό πρόγραμμα της Ροντ Λέιβερ Αρίνα. Εάν νικητής αναδειχθεί ο Στέφανος, τότε θα προκριθεί για 4η φορά σε ημιτελικό αυστραλιανού όπεν (2019, 2020, 2022). Ο 21χρονος Τσέχος βρίσκεται στην 71η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και έχει παίξει με τον Ελληνα μόνο μία φορά. Βρέθηκαν αντιμέτωποι στη διοργάνωση του Ρότερνταμ και ο Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-1.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε εύκολα το εισιτήριο για τους «οκτώ». Νίκησε τον Αλεξ ντε Μινόρ με 6-2, 6-1, 6-2. Θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Με αυτή τη νίκη ο Σέρβος έφτασε στις 25 συνεχόμενες στο αυστραλιανό όπεν και χρειάζεται μόνο μία για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Αντρέ Αγκάσι. Στους άλλους προημιτελικούς θα παίξουν οι Σεμπάστιαν Κόρντα και Κάρεν Κατσάνοφ (ο αγώνας αναμενόταν νωρίς το πρωί) και οι Αμερικανοί Τομ Πολ και Μπεν Σέλτον.

Σε σχέση με την περυσινή τελική οκτάδα του όπεν της Μελβούρνης, στο φετινό ο μόνος που βρίσκεται στους προημιτελικούς είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Εκτός διοργάνωσης έμειναν όλοι οι κορυφαίοι τενίστες, κάτι που αποτελεί σπουδαία ευκαιρία για τον αθλητή μας. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο Τζόκοβιτς, ο οποίος πέρυσι δεν αγωνίστηκε.

Στις γυναίκες, η Αρίνα Σαμπαλένκα έφτασε μέχρι τους προημιτελικούς χωρίς να χάσει σετ. Στον… δρόμο για τις «οκτώ» νίκησε την Μπελίντα Μπέντσιτς με 7-5, 6-2. Θα αντιμετωπίσει την 26χρονη Κροάτισσα Ντόνα Βέκιτς που επικράτησε της 17χρονης Λίντα Φρουχβίρτοβα με 6-2, 1-6, 6-3. Η Βικτόρια Αζαρένκα σταμάτησε την πορεία της Λιν Ζου. Η 33χρονη Λευκορωσίδα επιβλήθηκε της Κινέζας με 4-6, 6-1, 6-4. Στις «οκτώ», αντίπαλος της Αζαρένκα θα είναι η Αμερικανίδα Τζέσικα Πεγκούλα (7-5, 6-2 την Κρεϊτσίκοβα). Στις «οκτώ» έχει προκριθεί και η Ελενα Ριμπάκινα, που άφησε εκτός διοργάνωσης το Νο 1 του κόσμου, Ιγκα Σβιόντεκ. Αντίπαλος της 24χρονης ήταν η Γιέλενα Οσταπένκο (7-5, 6-3 την Γκοφ). Ο αγώνας τους αναμενόταν να διεξαχθεί σήμερα τα ξημερώματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή