Η FIBA στο πλευρό των γυναικών διαιτητών κατά την εγκυμοσύνη

Η FIBA στο πλευρό των γυναικών διαιτητών κατά την εγκυμοσύνη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόλυτη στήριξη στις γυναίκες διαιτητές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προσφέρει η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ (FIBA), μέσω ενός σημαντικού προγράμματος.

«Η έρευνα που κάναμε, έδειξε ότι διαπιστώνεται μία απολύτως θεμιτή ανησυχία που σχετίζεται με την πιθανότητα “παραγκωνισμού” των γυναικών διαιτητών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Αυτό μας έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, προκειμένου να καταστρώσουμε μία στρατηγική και να δημιουργήσουμε ένα πλάνο ώστε να διατηρήσουμε τις γυναίκες αυτές στο γήπεδο και να περιορίσουμε κάθε είδος αποκλεισμό εξαιτίας της εγκυμοσύνης», τόνισε ο υπεύθυνος διαιτησίας της FIBA, Καρλ Γιούγκεμπραντ.

Ανησυχητική έρευνα

Το 2020 και το 2021, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Γυναίκες στο μπάσκετ» που αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής της παγκόσμιας ομοσπονδίας, διεξήχθη έρευνα από την οποία προέκυψε ότι υπάρχει διάχυτη η ανησυχία στις γυναίκες διαιτητές για την πιθανότητα αποκλεισμού τους από τα γήπεδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Ακριβώς για αυτό το λόγο, η FIBA ανέπτυξε ένα πρόγραμμα μητρότητας με στόχο να βοηθήσει την καριέρα των γυναικών διαιτητών, ενημερώνοντας και στέλνοντας οδηγίες και στις τοπικές ομοσπονδίες, ώστε να εξασφαλίσει την πλήρη συμμετοχή των εγκυμονουσών στις μπασκετικές δραστηριότητες.

Το πλάνο προτρέπει τις εθνικές ομοσπονδίες να υποστηρίζουν τις γυναίκες διαιτητές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους με διάφορους τρόπους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και σεμινάρια που σχετίζονται με το ρόλο των μελών της γραμματείας σε έναν αγώνα μπάσκετ.

Οι γυναίκες διαιτητές σε άδεια μητρότητας μπορούν, ως εκ τούτου, να συμπεριληφθούν στην Αδειοδότηση Διαιτητών Αγώνων της FIBA, εάν το επιθυμούν. Αυτό θα εγγυάται τη συμμετοχή τους στη διαδικασία αδειοδότησης μετά τον τοκετό και μετά την άδεια μητρότητας, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τις άλλες απαραίτητες προϋποθέσεις.

«Στόχος μας, τόσο για τη FIBA όσο και για τις Εθνικές Ομοσπονδίες, θα πρέπει να είναι να προσφέρουμε την ίδια πρόσβαση σε προπονήσεις και άλλες δραστηριότητες, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση των διαιτητών», είπε ο Γιούνκεμπραντ. «Πιστεύουμε ότι, με το Σχέδιο Μητρότητας Διαιτητών της FIBA, θα μπορέσουμε να το πετύχουμε» κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή