Σούπερ Λιγκ 1: Δοκιμασία ΠΑΟ στην Τρίπολη και ντέρμπι στην «Αγιά Σοφιά»

Σούπερ Λιγκ 1: Δοκιμασία ΠΑΟ στην Τρίπολη και ντέρμπι στην «Αγιά Σοφιά»

Με την ψαλίδα της διαφοράς να έχει μικρύνει θεαματικά από την έναρξη του β΄ γύρου, κάθε αγωνιστική από εδώ και στο εξής θα έχει… παγίδες και επικίνδυνα περάσματα για όλους τους διεκδικητές του τίτλου

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ψαλίδα της διαφοράς να έχει μικρύνει θεαματικά από την έναρξη του β΄ γύρου, κάθε αγωνιστική από εδώ και στο εξής θα έχει… παγίδες και επικίνδυνα περάσματα για όλους τους διεκδικητές του τίτλου, με κάθε πόντο να μετράει σε αυτή την ανηφορική διαδρομή μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ενα τέτοιο εμπόδιο καλείται να ξεπεράσει ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός τη Δευτέρα στην Τρίπολη, όπου κατά παράδοση έχει πάντα δυσκολίες απέναντι στον τοπικό Αστέρα. Οι «πράσινοι» βγήκαν τσαλακωμένοι από την τριπλή μονομαχία τους με τον ΠΑΟΚ και αναζητούν ένα στήριγμα για να ξαναμπούν σε πιο ήρεμα νερά, χωρίς να χάσουν την πρώτη θέση που κέρδισαν με το σπαθί τους από την 1η αγωνιστική. Η παραχώρηση του Διούδη στην πολωνική Ζαγκλέμπιε δεν αλλάζει τις ισορροπίες, καθώς ο διεθνής τερματοφύλακας ήταν ανενεργός φέτος, χωρίς να κλείσει με τον τρόπο που θα ήθελε την παρουσία του για 5,5 χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Το πιο λαμπερό παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής είναι αναμφίβολα το αυριανό «κιτρινόμαυρο» ντέρμπι ΑΕΚ – Αρη στην «Αγιά Σοφιά», όπου η Ενωση μετράει μόνο συνεχόμενες νίκες, αλλά θα βρει απέναντί της έναν πληγωμένο (από τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο) αντίπαλο, που ψάχνει το «κλειδί» μιας θεαματικής επιστροφής. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ίδια μέρα τον ΟΦΗ κι αν δεν λάβει στα σοβαρά τις απώλειες που μέτρησαν απέναντι στους Κρητικούς ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ στην έδρα τους, κινδυνεύει να πληρωθεί κι αυτός με το ίδιο νόμισμα. Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Λεβαδειακό στην Τούμπα και θεωρητικά έχει το πιο εύκολο έργο απ’ όλους, ενώ πολύ καθοριστικό στη μάχη της παραμονής είναι το ντέρμπι ουραγών Λαμία – Ιωνικού.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (20ή αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 19.30 Βόλος – Παναιτωλικός, 20.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος, ΚΥΡΙΑΚΗ: 16.00 Ολυμπιακός – ΟΦΗ, 19.30 ΑΕΚ – Αρης, ΔΕΥΤΕΡΑ: 18.00 ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός, 19.30 Λαμία – Ιωνικός, 21.00 Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός. Η βαθμολογία (19 αγώνες): Παναθηναϊκός 45, ΑΕΚ 44, ΠΑΟΚ 39, Ολυμπιακός 39, Αρης 31, Βόλος 29, Ατρόμητος 24, Παναιτωλικός 20, ΟΦΗ 19, ΠΑΣ Γιάννινα 18, Αστέρας Τρίπολης 18, Λεβαδειακός 13, Λαμία 12, Ιωνικός 8.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή