Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απορρίπτει ως «συκοφαντική» την κριτική από την Ουκρανία

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απορρίπτει ως «συκοφαντική» την κριτική από την Ουκρανία

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απέρριψε τη σφοδρή κριτική από Ουκρανούς αξιωματούχους, οι οποίοι την κατηγόρησαν πως υποστηρίζει τον πόλεμο και εξετάζει την πιθανή συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, υπό ουδέτερη σημαία

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απέρριψε τη σφοδρή κριτική από Ουκρανούς αξιωματούχους, οι οποίοι την κατηγόρησαν πως υποστηρίζει τον πόλεμο και εξετάζει την πιθανή συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, υπό ουδέτερη σημαία. 

Ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Μιχαΐλο Ποντολιάν είχε επιτεθεί στη ΔΟΕ, υπογραμμίζοντας ότι προωθεί «βία, μαζικές δολοφονίες, καταστροφές», ενώ σήμερα τόνισε ότι η ρωσική παρουσία στους Αγώνες θα έδινε στη χώρα «μια πλατφόρμα για την προώθηση της γενοκτονίας».

«Η ΔΟΕ απορρίπτει με τον πιο έντονο τρόπο αυτή και άλλες συκοφαντικές δηλώσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή της στο Reuters η Επιτροπή, προσθέτοντας: «Δεν μπορούν να χρησιμεύσουν ως βάση για οποιαδήποτε εποικοδομητική συζήτηση».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι πολλοί Ρώσοι Ολυμπιονίκες είχαν δεσμούς με τον στρατό, υπογραμμίζοντας ότι 45 από τα 71 ρωσικά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 κατακτήθηκαν από αθλητές που είναι μέλη της ΤΣΣΚΑ, της ομάδας του Ρωσικού Στρατού.

«Ο στρατός που διαπράττει φρικαλεότητες, σκοτώνει, βιάζει και λεηλατεί, αυτόν (…) η ΔΟΕ θέλει να βάλει κάτω από λευκή σημαία επιτρέποντας του να αγωνιστεί», έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

Η Ρωσία από την πλευρά της αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι οι δυνάμεις της διέπραξαν θηριωδίες στην Ουκρανία.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή