Σούπερ Λιγκ 1: Έπεσε από την κορυφή ο ΠΑΟ

Σούπερ Λιγκ 1: Έπεσε από την κορυφή ο ΠΑΟ

Ηττα-σοκ από τον Αστέρα με 1-0 – Επαιζαν με 10 από το 33΄ οι «πράσινοι»

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κιτρινόμαυρο και όχι πράσινο χρώμα είναι πλέον βαμμένη η κορυφή της Σούπερ Λιγκ 1, για πρώτη φορά ύστερα από 20 αγωνιστικές. Η νίκη της ΑΕΚ επί του Αρη με 3-0 την έφερε στο ρετιρέ της βαθμολογίας την Κυριακή και την κράτησε εκεί, καθώς ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 1-0 στην Τρίπολη και υποχώρησε στη 2η θέση, δύο βαθμούς πιο πίσω, πιασμένος γερά στα γρανάζια μιας βαθιάς αγωνιστικής κρίσης. Δυνατά στη μάχη του τίτλου παραμένουν ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, που προχώρησαν με δύσκολες νίκες στην έδρα τους πριν από τη μεταξύ τους αναμέτρηση την Κυριακή στην Τούμπα, όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα εμφανιστούν ενισχυμένοι με τον Σέρτζι Κανός. Ο 25χρονος Ισπανός εξτρέμ αποκτήθηκε δανεικός από την Μπρέφορντ με οψιόν αγοράς του το καλοκαίρι και βρίσκεται στην Ελλάδα από χθες το βράδυ, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται σήμερα.

Στο ματς της ημέρας, ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στην Τρίπολη και πίεσε ασφυκτικά τον Αστέρα μέχρι την αποβολή του Κουρμπέλη στο 33΄, με 2η κίτρινη μέσα σε 6 λεπτά! Οι «πράσινοι» κόπηκαν στη μέση και υποχώρησαν αισθητά στη συνέχεια, χωρίς να απειληθούν μέχρι το 80΄, όταν ο Μπαρτόλο άνοιξε το σκορ με ξερό σουτ από το ύψος της περιοχής, στην πρώτη ευκαιρία του Αστέρα. Η διπλή μεγάλη επέμβαση του Παπαδόπουλου στο 85΄ στις κοντινές προσπάθειες των Ιωαννίδη και Τσόκαϊ και κράτησαν τη νίκη για τους Αρκάδες, που χρόνια τώρα έχουν αποδειχθεί ο «κακός δαίμονας» του Παναθηναϊκού!

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Αλβαρες, Ιγκλέσιας, Σανταφέ (71΄ Μπαρτόλο), Γκαρντάβσκι (55΄ Μπερτόλιο), Κρέσπι (90΄+1΄ Αλάγκμπε), Σίτο (90΄+2΄ Γκαρσία), Μπαράλες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούχατς (81΄ Χουάνκαρ), Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Τσέριν (74΄ Τσόκαϊ), Παλάσιος (81΄ Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (67΄ Ιωαννίδης), Μπερνάρ (68΄ Μαντσίνι).

Νωρίτερα, με πολύ άγχος όπως μαρτυράει το τελικό 3-2, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Λεβαδειακό στο 1000ό του παιχνίδι πρωταθλήματος στην Τούμπα. Το γρήγορο γκολ του Ντάντας στο 10΄ βρήκε άμεση απάντηση με το πέναλτι του Μουτίνιο στο 15΄. Παρότι o VAR ζήτησε από τον διαιτητή Διαμαντόπουλο να ξαναδεί τη φάση, αυτός δεν άλλαξε γνώμη, με τον Λεβαδειακό να διαμαρτύρεται έντονα ζητώντας και αποβολή του Κοτάρσκι στην ανατροπή του Λούα Λούα. Η μη αλλαγή της απόφασης προκάλεσε σκληρή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την αγανάκτηση του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Λούα Λούα είχε κεφαλιά στο δοκάρι πριν ο Ντάντας κάνει το 2-1 στο 45+5 και ο Κουλιεράκης (παρθενικό γκολ) το 3-1 στο 61΄, για να κλείσει το σκορ ο Τσάπρας στο 66΄.

Μόνη πρώτη η ΑΕΚ με διαφορά 2 βαθμών – Στους τρεις βαθμούς πλησίασαν το «Τριφύλλι» ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Ντάντας, Νάρεϊ (72΄ Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Ολιβέιρα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στογιάνοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Τζημόπουλος, Βήχος (78΄ Συμελίδης), Παναγιώτου, Μεχία (79΄ Σακό), Νίκας, Νταμπό (66΄ Γερεμέγεφ), Μουτίνιο, Λούα Λούα (56΄ Τορό).

Στο ντέρμπι των ουραγών, ο Ιωνικός νίκησε με 2-0 στη Λαμία στο ντεμπούτο του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο του και πλησίασε σε απόσταση βολής τη 12η θέση, που εξασφαλίζει παραμονή στην κατηγορία. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά-αυτογκόλ του Μπεχαράνο στο 18΄, πέτυχαν το 2-0 με σέντρα σουτ του Βαλεριάνου στο 45΄ και μετά ήλεγξαν με ασφάλεια τον ρυθμό, χωρίς να απειληθούν από την πιεστική αλλά πολύ αγχωμένη Λαμία.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος (73΄ Σιμόν), Παουλάβετς, Τζανετόπουλος, Αμπάντα, Μπεχαράνο (55΄ Στάνκο), Σλίβκα, Ρόμανιτς, Νούνιες (55΄ Ντε Βινσέντι), Μαρτίνεθ (73΄ Τσιλούλης), Βέργος (45+1΄ Μανούσος).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ρομαό, Μύγας, Σάκιτς (90+2΄ Τσιμπσάχ), Φαντιγκά (87΄ Ρουμπουλάκου), Κάνιας, Γούλερι (46΄ λ. τρ. Καμπράλ), Σεμπά (77΄ Αντούνες), Μάντζης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή