Σούπερ Λιγκ 1: Δυναμιτίζεται το πρωτάθλημα

Σούπερ Λιγκ 1: Δυναμιτίζεται το πρωτάθλημα

Μυρίζει «μπαρούτι» το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού με αφορμή τον διαιτητή

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βυθισμένο σε μια θάλασσα τοξικότητας, το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακoύ ξεκίνησε πολύ πριν από την ώρα του και απειλεί με… μπουρλότο ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που έφτασε έως την 21η αγωνιστική του χωρίς τις εντάσεις προηγούμενων χρόνων. Πέτρα του σκανδάλου ήταν (προκαταβολικά) η διαιτησία, με αφορμή τον ορισμό του Σλοβάκου Ιβάν Κρούζλιακ, διαιτητή ανεπιθύμητου από τον Ολυμπιακό, όχι μόνον επειδή είχε κάνει παλαιότερα καταγγελία εις βάρος του στην UEFA , αλλά και επειδή τον χαρακτηρίζει «παιδί» του Λούμπος Μίχελ, πρώην παράγοντα του ΠΑΟΚ.

Ο χαρτοπόλεμος των ανακοινώσεων ανέβασε επικίνδυνα τους τόνους και τράβηξε την προσοχή από το αγωνιστικό κομμάτι ενός κρίσιμου ντέρμπι δύο ομάδων ισόβαθμων στην 3η θέση, σε ένα σημείο που έχει φουντώσει για τα καλά η μάχη του τίτλου.

Είναι η πρώτη αγωνιστική που η κορυφή δεν είναι βαμμένη «πράσινη» αλλά «κιτρινόμαυρη» και θα έχει ενδιαφέρον η αντίδραση της ΑΕΚ τώρα που πέρασε πρώτη και αντί να κυνηγάει αυτή, την κυνηγάνε οι άλλοι. Η «Ενωση» δοκιμάζεται στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, που έκοψε εκεί βαθμούς από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό πρόσφατα, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχει (θεωρητικά) πιο εύκολο πρόγραμμα και ελπίζει να βγει με κέρδη από μια αγωνιστική γεμάτη παγίδες για όλους τους ανταγωνιστές του.

Δοκιμασία της πρωτοπόρου ΑΕΚ στο Περιστέρι – Ψάχνει αντίδραση ο ΠΑΟ με Λαμία.

Εκτός από τη Λαμία, αντίπαλο από την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας έχουν και οι άλλες δύο ομάδες που εμπλέκονται άμεσα στη μάχη της παραμονής, με τον Ιωνικό να φιλοξενεί τον Αρη και τον Λεβαδειακό τον Βόλο. Τα άλλα δύο παιχνίδια του προγράμματος είναι μεταξύ ομάδων που βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας χωρίς να διεκδικούν με αξιώσεις μια θέση στα πλέι οφ, αλλά και χωρίς να κινδυνεύουν.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (21η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.00 ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα, 19.00 Ιωνικός – Αρης. ΚΥΡΙΑΚΗ: 17.00 Παναθηναϊκός – Λαμία, 17.30 Ατρόμητος – ΑΕΚ, 20.00 Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης, 20.30 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. ΔΕΥΤΕΡΑ: 16.00 Λεβαδειακός – Βόλος.

Η βαθμολογία (20 αγώνες): ΑΕΚ 47, Παναθηναϊκός 45, ΠΑΟΚ 42, Ολυμπιακός 42, Αρης 31, Βόλος 29, Ατρόμητος 25, Παναιτωλικός 23, Αστέρας Τρ. 21, ΟΦΗ 19, ΠΑΣ Γιάννινα 19, Λεβαδειακός 13, Λαμία 12, Ιωνικός 11.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή