Σούπερ Λιγκ 1: Σοκ για ΠΑΟΚ στην Τρίπολη

Σούπερ Λιγκ 1: Σοκ για ΠΑΟΚ στην Τρίπολη

Προηγείτο με 2-0 μέχρι το 90΄, όμως ο Αστέρας κατάφερε να ισοφαρίσει

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε το… χρυσό βατόμουρο της 22ης αγωνιστικής, καθώς ήταν μπροστά 2-0 στο 90΄ στην Τρίπολη, αλλά ισοφαρίστηκε σε 2-2 από τον Αστέρα στις καθυστερήσεις. Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, αντιθέτως, νίκησαν εύκολα στην έδρα τους, 3-0 τον Λεβαδειακό και 6-1 τον Παναιτωλικό αντιστοίχως, κρατώντας στα ίδια επίπεδα τη διαφορά τους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ο οποίος πανηγύρισε την Κυριακή μια σπουδαία νίκη (με ανατροπή) με 2-1 επί του Αρη στη Θεσσαλονίκη και χθες την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας του με τον Αϊτόρ. Ο Ισπανός υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 με υπερδιπλασιασμό των αποδοχών του, με τους «πρασίνους» να διατηρούν οψιόν για ακόμη ένα χρόνο. Στη μάχη της παραμονής, η Λαμία υπέστη οδυνηρή εντός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ με 4-1 και κυνηγάει ένα θαύμα πλέον, πιθανώς με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο της, αντί του Σάββα Παντελίδη που παραιτήθηκε.

Στην Τρίπολη, όλα έμοιαζαν απλά για τον ΠΑΟΚ όταν προηγήθηκε 2-0 με σκόρερ τους Νάσμπεργκ στο 6΄ και Μπράντον Τόμας στο 82΄. Ο Αστέρας όμως τον πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα που τον είχε πληγώσει κι αυτός στην Τούμπα, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο φινάλε με τους Σίτο (90΄) και Πίτσου (90+4΄).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Γκαρσία (46΄ Γκαρντάβσκι), Αλβαρες (87΄ Τασουλής), Καστάνο, Ατιένθα, Αλάγμπε, Σανταφέ (70΄ Προύτζος), Ριέρα, Σίτο, Κρεσπί, Μπαράλες (87΄ Κωστέας).

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Σάστρε (87΄ Κεντζιόρα), Ινγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο (87΄ Φελίπε Σοάρες), Σβαμπ, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς (77΄ Τάισον), Κωνσταντέλιας (68΄ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (68΄ Μπράντον Τόμας).

Η ΑΕΚ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Λεβαδειακό να την απειλήσει στην «Αγιά Σοφιά», όπως δείχνει το άνετο 3-0 της νίκης της. Ο Λιβάι Γκαρσία άνοιξε το σκορ στο 37΄ με εκτέλεση φάουλ και κέρδισε το πέναλτι που αξιοποίησε στο 45+3΄ ο Αμραμπατ, σε φάση όπου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Τζημόπουλος. Ο Τσούμπερ αστόχησε σε νέο πέναλτι στο 76΄, αλλά ο Φαν Βέερτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0, στέλνοντας την ΑΕΚ την Κυριακή στην Τούμπα με «αέρα» 6 βαθμών (και ένα ματς λιγότερο) από τον ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (65΄ Μάνταλος), Γιόνσον, Πινέδα (65΄ Ελίασον), Αμραμπατ (65΄ Γκατσίνοβιτς), Αραούχο (65΄ Τσούμπερ), Γκαρσία.

Ανετα 3-0 η ΑΕΚ τον Λεβαδειακό – Ξέσπασε στον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός με 6-1 – Εμφατικό πέρασμα ΟΦΗ από τη Λαμία με 1-4.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στογιάνοβιτς, Παζ, Τζημόπουλος, Βινίσιους, Ντεντάκης (80΄ Λιάγκας), Μεχία (65΄ Συμελίδης), Βρακάς (89΄ Κωνσταντινίδης), Χάμοντ (89΄ Σαχπεκίδης), Παναγιώτου, Σακό (46΄ Νταμπό), Νίκας.

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα 2-0 στο ημίχρονο (9΄ Μπακαμπού, 45΄ Παπασταθόπουλος), αγχώθηκε για λίγο με το γκολ του Καρέλη στο 50΄, που συνοδεύτηκε κι από άλλες δύο καλές ευκαιρίες του Παναιτωλικού, αλλά ξέσπασε στο τέλος με άλλα τέσσερα γκολ (61΄, 75΄ πέν. Χάμες, 67΄ Κανός, 90΄ Βαλμπουενά) και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Παπασταθόπουλος, Ρέτσος (57΄ Μπα), Ροντινέι, Ραμόν, Εμβιλά, Χουάνγκ (77΄ Κασάμι), Γκάρι Ροντρίγκες (58΄ Κανός), Φορτούνης (79΄ Ελ Αραμπί), Χάμες (77΄ Βαλμπουενά), Μπακαμπού.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κοντογιάννης, Λιάβας (69΄ Αποστολάκης), Λάρσον, Χουχούμης, Χατζηθεοδωρίδης (69΄ Μάρτενσον), Μλάντεν, Ντίας, Κολοβός (83΄ Μπουζούκης), Μόρσεϊ (78΄ Νταγκό), Ντουάρτε, Καρέλης (83΄ Ζοάο Πέδρο).

Στη Λαμία, ο ΟΦΗ ήταν σαρωτικός, νίκησε 4-1 (90+4΄ Τσιλούλης – 8΄ Τοράλ, 43΄ Μπάκιτς, 61΄ Ντιουσέ, 84΄ Φελίπε – είχε και δοκάρι στο 77΄) και άφησε την τοπική ομάδα ουραγό, να κυνηγάει ένα θαύμα.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοβ, Αμπάντα, Κορνέζος, Παύλαβετς (22΄ Τσιλούλης), Σιμόν (75΄ Βασιλαντωνόπουλος), Τζανετόπουλος, Τζανδάρης (46΄ Νούνιες), Σλίβκα, Μαρτίνεθ, Ρόμανιτς (64΄ Ασκόβσκι), Βέργος (75΄ Μανούσος).

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης, Λάρσον, Μεγιάδο (68΄ Περέα), Ντιουσέ, Μπαλογιάννης (60΄ Τοράρινσον), Μπάκιτς (76΄ Φελίπε), Τοράλ (68΄ Νέιρα), Γκρόνινγκ (60΄ Μοσκέρα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή