Σούπερ Λιγκ 1: Απορρίφθηκε η ένσταση της ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ 1: Απορρίφθηκε η ένσταση της ΑΕΚ

Θα γίνει κανονικά ο αγώνας με τον Ατρόμητο – Εφεση κατέθεσε η Ενωση

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πόλεμο χαρακωμάτων εξελίσσεται η υπόθεση της μη διεξαγωγής του αγώνα Ατρόμητος – ΑΕΚ, μετά την απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της Σούπερ Λιγκ να απορρίψει την ένσταση της φιλοξενούμενης και να διατάξει τον ορισμό του παιχνιδιού σε νέα ημερομηνία. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε με τη γνωστοποίηση της πρόθεσης της ΑΕΚ να καταθέσει έφεση για να κατακυρωθούν υπέρ της οι τρεις βαθμοί χωρίς να γίνει το παιχνίδι, με την ίδια να κάνει λόγο για πόλεμο που δέχεται, και τους Ατρόμητο, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να ανταπαντούν με σκληρό ύφος, ισχυριζόμενοι ότι μοναδικός στόχος της ήταν όχι η αποκατάσταση ενός προβλήματος, αλλά να κερδίσει το παιχνίδι στα χαρτιά.

Σύμφωνα με το 25 σελίδων σκεπτικό της πρωτοβάθμιας απόφασης, υπάρχει έλλειψη υπαιτιότητας των γηπεδούχων για το γεγονός ότι σε ένα δημοτικό γήπεδο διαπιστώθηκε απόκλιση 1 και 2,5 πόντων της απόστασης των οριζοντίων δοκών των δύο εστιών από το έδαφος σύμφωνα με το φύλλο αγώνα και σε σχέση με την απόσταση που οριοθετούν οι κανονισμοί. Το πειθαρχικό όργανο έκανε εν μέρει δεκτές τις παρεμβάσεις του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, ορίζοντας τη διεξαγωγή του αγώνα σε νέα ημερομηνία. Η ΑΕΚ θα προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και εάν οι διαδικασίες εξελιχθούν με τους συνηθισμένους ρυθμούς, η πιθανότερη ημερομηνία, εφόσον δεν κερδίσει την υπόθεση, είναι η 8η Μαρτίου, στο ενδιάμεσο των αγώνων της με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και τον Ολυμπιακό στη Ν. Φιλαδέλφεια.

«Δεχόμαστε πόλεμο», λένε οι «κιτρινόμαυροι» – ΠΑΟ: «Γνωστή σε όλους η δράση του καθενός».

Η ΑΕΚ γνωστοποίησε την απόφασή της να καταθέσει έφεση με μια αιχμηρή ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «διατηρεί τη βεβαιότητα ότι οι εφέτες θα μείνουν ανεπηρέαστοι από τις όποιες παρεμβάσεις και θα εκδώσουν τη σωστή απόφαση. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι σε θέση να γνωρίζει όλο το παρασκήνιο και τον πόλεμο που δεχόμαστε και να είναι σίγουροι ότι θα έρθει η στιγμή που όλος ο κόσμος της ΑΕΚ θα μάθει την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και κάτι ακόμη: ανεχόμαστε επί τέσσερα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον χειρότερο υφυπουργό Αθλητισμού από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους. Δηλώνουμε την αγανάκτησή μας και λέμε την τελευταία μας λέξη: Φτάνει πια, δεν πάει άλλο!».

Η θέση του Ατρομήτου εκφράστηκε με δηλώσεις του Γιώργου Σπανού, ο οποίος μίλησε για δικαίωση του ποδοσφαίρου και επανέλαβε ότι ο πραγματικός στόχος της ΑΕΚ ήταν να κερδίσει το παιχνίδι στα χαρτιά. Επίσημη θέση πήρε και ο Παναθηναϊκός, με σαφείς αιχμές: «Οι παρεμβάσεις του Παναθηναϊκού υπήρξαν πάντα δημόσιες, διαφανείς και νόμιμες, σε αντίθεση με άλλους, οι οποίοι προβαίνουν σε μοχλεύσεις στο παρασκήνιο και σε σκοτεινές διαδρομές. Ευτυχώς στην Ελλάδα η ιστορία και η δράση καθενός μας είναι γνωστή σε όλους». Η θέση του Ολυμπιακού δεν εκφράστηκε επισήμως, αλλά με διαρροές και πολύ σκληρές εκφράσεις για το παραποδόσφαιρο στην Ελλάδα, «φωτογραφίζοντας» τον Δημήτρη Μελισσανίδη, και με ονομαστικές αναφορές σε άλλους ποδοσφαιρικούς παράγοντες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή