Ο Λιούις θέλει τουλάχιστον 4,5 δισ. λίρες για την Τότεναμ

Ο Λιούις θέλει τουλάχιστον 4,5 δισ. λίρες για την Τότεναμ

«Καθώς το διεθνές ενδιαφέρον για την Premier League έχει εκτοξευθεί, ορισμένοι παλιοί ιδιοκτήτες έχουν αρχίσει να εξετάζουν το ενδεχόμενο αποχώρησης».

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 4,5 δισεκατομμύρια λίρες θέλει, ο ιδιοκτήτης της Τότεναμ Τζο Λιούις, προκειμένου να πουλήσει τον σύλλογο του Λονδίνου, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail.

«Οποιαδήποτε ομάδα ή άτομο που ενδιαφέρεται να αγοράσει το σύλλογο θα πρέπει να υποβάλει ίσο ή μεγαλύτερο από αυτό που έχει ορίσει ο Λιούις, δηλαδή 4,5 δισ. λίρες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Financial Times» ο Ιρανοαμερικανός μεγιστάνας, Τζαμ Ναζάφι, επικεφαλής του επιχειρηματικού ομίλου «MSP Sports Capital» είναι έτοιμος να καταθέσει προσφορά ύψους 3,75 δισ. δολαρίων για ν’ αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών της Τότεναμ.

Ο Ναζάφι δεν είναι ο μόνος Αμερικανός δισεκατομμυριούχος που ενδιαφέρεται να αγοράσει σύλλογο της αγγλικής Premier League. Πέρυσι, η Τσέλσι αποκτήθηκε έναντι 2,5 δισ. λιρών από κοινοπραξία με επικεφαλής τον Αμερικανό χρηματοδότη Τοντ Μπέλι και τον όμιλο ιδιωτικών κεφαλαίων Clearlake Capital, ενώ μια ομάδα επενδυτών με επικεφαλής τον επιχειρηματία Μπιλ Φόλι απέκτησε την Μπόρνμουθ έναντι 120 εκατομμυρίων λιρών.

«Καθώς το διεθνές ενδιαφέρον για την Premier League έχει εκτοξευθεί, ορισμένοι παλιοί ιδιοκτήτες έχουν αρχίσει να εξετάζουν το ενδεχόμενο αποχώρησης», παρατηρούν οι Financial Times.

Η οικογένεια των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων Γκλέιζερ, στην οποία ανήκει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2005, εξετάζει την πώληση του συλλόγου, ενώ οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λίβερπουλ (σ.σ Fenway Sports Group) επίσης εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο πώλησης.

Πηγές: Financial Times και ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή