Μίλτος Τεντόγλου: «Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε και προσβολή για μένα»

Μίλτος Τεντόγλου: «Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε και προσβολή για μένα»

«Μπορώ να κάνω 8.40 όποτε θέλω, όπως το είπα. Και παραπάνω μπορούσα απλά σταμάτησα τον αγώνα μου στο 8.41, ήταν οκ, ένα εκατοστό πάνω, ήταν ειρωνικό», ανέφερε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επέστρεψε στην Ελλάδα ο Μίλτος Τεντόγλου, μία ημέρα μετά την επίτευξη της νέας κορυφαίας επίδοσης στον κόσμο στο άλμα εις μήκος για το 2023 με 8,41μ. που σημείωσε εχθές (15/2) στο μίτινγκ κλειστού του Λιεβέν.

«Είμαι σε καλή κατάσταση. Μπορώ να κάνω 8.40 όποτε θέλω, όπως το είπα. Και παραπάνω μπορούσα απλά σταμάτησα τον αγώνα μου στο 8.41, ήταν οκ, ένα εκατοστό πάνω, ήταν ειρωνικό», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ήταν προσβολή για μένα αυτό που έγινε

O «χρυσός» Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε και στο άλμα στο Τορούν που ακυρώθηκε (είχε κάνει 8,40): «Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε, ήταν προσβολή για μένα και για άλλους αθλητές και για αυτό πολλοί ξένοι αθλητές με υποστήριξαν αμέσως. Καλά οι Έλληνες, εντάξει… Γέλασα πολύ, στο τέλος της ημέρας ήταν πολύ αστεία όλα αυτά που έγραφαν και όλος ο χαμός που έγινε. Δεν το περίμενα και τους ευχαριστώ όλους».

Σε ερώτηση για το εάν ένα παπούτσι δεν κάνει τον καλό αθλητή, απάντησε: «Προφανώς αυτό ισχύει γι’ αυτό τους κοροϊδεύουμε. Και δεν είναι μόνο αυτό, είναι και άλλα που κάνουν».

Οσο για το τι έκανε όταν του πήραν πίσω το ρεκόρ; «Κατάλαβα ότι ήταν αδικία και προσπάθησα να το εξηγήσω και σε αυτούς πρώτα απ’ όλα. Εκείνοι ψάχνονταν, δεν ήξεραν τι τους γίνεται και ποιο καρφί ήταν οκ και ποιο όχι και τελικά είπαν ότι απαγορεύεται αυτό το καρφί στο παπούτσι, αλλά το θεώρησα αδικία, γι’ αυτό κι έκανα αυτή την ανάρτηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή