Βόλεϊ: Επική πρόκριση Ολυμπιακού

Βόλεϊ: Επική πρόκριση Ολυμπιακού

Με τέσσερα νικηφόρα σετ στη σειρά πήρε το εισιτήριο από τα χέρια του ΠΑΟ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κύπελλο Τσάλεντζ θα διεκδικήσει ο Ολυμπιακός, που νίκησε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό με 3-1 και μαζί με το «χρυσό» σετ πήρε και το εισιτήριο για τον 8ο τελικό του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση βόλεϊ. Αντίπαλός του θα είναι η Μακάμπι.

Η ρεβάνς των ημιτελικών του Τσάλεντζ Καπ ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί προχθές, αλλά η ρίψη χημικών από την αστυνομία οδήγησε σε αναβολή για χθες. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε, ύστερα από απόφαση της αστυνομίας, χωρίς τους φιλάθλους και, παρόλο που προηγήθηκε στο πρώτο σετ, στη συνέχεια αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα, κυρίως στην υποδοχή. Οσον αφορά τον Ερνάντες, παρότι ήταν αυτός που βοήθησε τους «πρασίνους» να πάρουν προβάδισμα, ο πρόσφατος τραυματισμός του (ήταν απών από το πρώτο ματς) δεν του επέτρεψε να «πιάσει» τις γνωστές επιδόσεις του.

Το δεύτερο (25-27) και το τρίτο σετ (21-25) εξελίχθηκαν σε ένα ντέρμπι ανάλογο με την ιστορία των δύο συλλόγων και με τον Ολυμπιακό να υπερισχύει στις λεπτομέρειες. Αντιθέτως, στο τέταρτο σετ οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν (17-25) και όλα έδειχναν ότι η μπάλα είχε… βαρύνει στα χέρια των γηπεδούχων. Αυτό φάνηκε και στο «χρυσό» σετ, όπου μέσα στο κλειστό του Αγίου Θωμά υπήρχε μόνο μία ομάδα, ο Ολυμπιακός, και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο ευρύ σκορ με το οποίο το κατέκτησαν (15-6) και ανέτρεψαν την ήττα τους με 1-3 στον πρώτο αγώνα. Στους τελικούς του Τσάλεντζ Καπ η ομάδα του Πειραιά θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο Τελ Αβίβ (8/3) και το δεύτερο στου Ρέντη (15/3).

«Ηταν μια μεγάλη νίκη και είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου. Δεν είχαμε κάτι να χάσουμε και διεκδικήσαμε κάθε πόντο», δήλωσε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης.

Στα τεκταινόμενα της Τετάρτης απέδωσε σε ένα μεγάλο ποσοστό την ήττα από τον Ολυμπιακό ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος. «Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι από τον αγωνιστικό χώρο. Χωρίς υπαιτιότητα της ομάδας και των οπαδών της έγινε αυτό το πράγμα, προχθές, χωρίς λόγο. Ο Ολυμπιακός μάς δυσκόλεψε στο σερβίς και μας έβγαλε εκτός ρυθμού. Ολοι ενωμένοι φέραμε τον Παναθηναϊκό εδώ, θα το συνεχίσουμε, έτσι. Εναν Δεκέμβρη, σε ένα παγκάκι στην Κωνσταντινούπολη, δώσαμε μια υπόσχεση ότι ο Παναθηναϊκός θα φτάσει σε έναν ευρωπαϊκό τελικό και θα τον κατακτήσει», τόνισε μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή