Σούπερ Λιγκ 1: Ντέρμπι που θα αλλάξει ισορροπίες

Σούπερ Λιγκ 1: Ντέρμπι που θα αλλάξει ισορροπίες

Στην Τούμπα οδηγούν όλοι οι δρόμοι της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1. Εκεί όπου το βράδυ της Κυριακής ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ, σε ένα από τα πλέον καθοριστικά παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Τούμπα οδηγούν όλοι οι δρόμοι της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1. Εκεί όπου το βράδυ της Κυριακής ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ, σε ένα από τα πλέον καθοριστικά παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος. Το πρόγραμμα ανοίγει σήμερα στη Λεωφόρο, με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό να περιμένει τον Βόλο, ενώ αύριο ο Ολυμπιακός πηγαίνει στη Λαμία για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα. Στις αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν και αυτή που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στο «Γεντί Κουλέ», μεταξύ του ΟΦΗ και του Αρη.

Το ντέρμπι των «Δικεφάλων» κλέβει την παράσταση αυτό το τριήμερο. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από δύο ισοπαλίες (0-0 εντός με Ολυμπιακό, 2-2 εκτός με Αστέρα) και δεν έχει άλλο περιθώριο να αφήσει βαθμούς και κυρίως στο «σπίτι» του απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, αν θέλει να ψαλιδίσει την απόσταση που τον χωρίζει από την κορυφή της βαθμολογίας. Απέναντί του θα έχει την ΑΕΚ, που δείχνει να είναι σε πολύ καλή φόρμα, καθώς προέρχεται από δύο νίκες με 3-0 στο πρωτάθλημα (Αρης και Λεβαδειακός), αλλά και το 3-0 επί του Ολυμπιακού για το Κύπελλο. Σε περίπτωση που φύγει αλώβητη και από την κατάμεστη Τούμπα, θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για να επιστρέψει ξανά στην πρώτη θέση, καθώς εκκρεμεί και η απόφαση της έφεσης για το ματς με τον Ατρόμητο.

Σήμερα στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός, που έγινε ξανά οδηγός στην κούρσα, έστω και με αγώνα περισσότερο, υποδέχεται τον Βόλο. Ο Γιοβάνοβιτς άφησε εκτός αποστολής τον Μάγκνουσον προκειμένου να μη ρισκάρει ενόψει Ολυμπιακού το ερχόμενο Σάββατο. Οι «πράσινοι» έχουν πάρει τον αέρα του αντιπάλου τους, καθώς στα τρία τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια έχουν ισάριθμες νίκες και τέρματα 10-1, με τον Βόλο πάντως να έχει «κλειδώσει» την παρουσία του στα πλέι οφ, κάνοντας πολύ καλή σεζόν.

Να ξεπεράσει και το εμπόδιο της ουραγού της βαθμολογίας Λαμίας θέλει ο Ολυμπιακός, στον αγώνα που ανοίγει το πρόγραμμα της Κυριακής. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν την κακή βραδιά στο Κύπελλο με το 6-1 επί του Παναιτωλικού και αν πάρουν και το διπλό στο «Αθανάσιος Διάκος», έχουν την ευκαιρία να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο στην κορυφή, περιμένοντας βέβαια και το αποτέλεσμα στην Τούμπα. Οσον αφορά τη Λαμία, ακόμη και ο βαθμός ισοδυναμεί με τεράστια επιτυχία – το ντεμπούτο του Λεωνίδα Βόκολου στον πάγκο της.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναμετρούνται στην Τούμπα την Κυριακή – Επιστολή Ολυμπιακού στην ΚΕΔ για τον διαιτητή Κατοίκο.

Τέλος, πρεμιέρα στον πάγκο του Λεβαδειακού θα κάνει και ο Γιάννης Πετράκης, που πήρε τη θέση του Βέλιτς.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής: Σάββατο 18/2: Παναθηναϊκός – Βόλος (17.00), Αστέρας Τριπ. – Γιάννινα (20.00). Κυριακή 19/2: Λαμία – Ολυμπιακός (16.00), Παναιτωλικός – Ιωνικός (19.30), ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (20.30). Δευτέρα 20/2: Ατρόμητος – Λεβαδειακός (18.00), ΟΦΗ – Αρης (19.30).

Η βαθμολογία (22 αγ.): Παναθηναϊκός 51, ΑΕΚ 50 (21 αγ.), Ολυμπιακός 46, ΠΑΟΚ 44, Βόλος 35, Αρης 31, Ατρόμητος 25 (21 αγ.), Παναιτωλικός 24, Αστέρας Τριπ. 23, ΟΦΗ 23, Γιάννινα 21, Ιωνικός 15, Λεβαδειακός 13, Λαμία 12.

• Με επιστολή που έστειλε χθες στην ΚΕΔ ο Ολυμπιακός ζητά την αντικατάσταση του διαιτητή Κωνσταντίνου Κατοίκου από τον αυριανό αγώνα με την Λαμία. Μεταξύ άλλων οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν λόγο για ακατάλληλο διαιτητή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή