Βρετανία: Πάνω από 30 χώρες στηρίζουν τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών

Βρετανία: Πάνω από 30 χώρες στηρίζουν τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών

Η δήλωση ακολουθεί πρόσφατες προτάσεις της ΔΟΕ που υποδηλώνουν ότι διερευνάται ένας χάρτης που θα επιτρέψει σε Ρώσους και Λευκορώσους να επιστρέψουν στους αγώνες

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες από 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, δεσμεύθηκαν τη Δευτέρα να στηρίξουν τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

Η δήλωση ακολουθεί πρόσφατες προτάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) που υποδηλώνουν ότι διερευνάται ένας χάρτης που θα επιτρέψει στους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να επιστρέψουν στους αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, πρόσθεσε η κυβέρνηση.

«Ανησυχούμε πολύ για τη σκοπιμότητα για Ρώσους και Λευκορώσους Ολυμπιακούς αθλητές να συμμετάσχουν ως “ουδέτεροι” ενώ χρηματοδοτούνται και υποστηρίζονται από τα κράτη τους», εξηγεί επιστολή που έλαβε το AFP από αυτόν τον συνασπισμό περίπου τριάντα χωρών.

«Πιστεύουμε ακράδαντα, δεδομένου ότι η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σχετικά με την επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία… ότι δεν υπάρχει λόγος να ανατραπεί ο αποκλεισμός των Ρώσων αθλητών και της Λευκορωσίας που αποφασίστηκε από τη ΔΟΕ», εξηγεί η επιστολή.

«Μέχρι να αντιμετωπιστούν αυτά τα θεμελιώδη θέματα, καθώς και η σκληρή έλλειψη σαφήνειας και συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τον ορισμό της “ουδετερότητας”, δεν αποδεχόμαστε ότι επιτρέπεται στους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να επιστρέψουν στους αγώνες», ισχυρίζονται και καταλήγουν: «Προτρέπουμε τη ΔΟΕ να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα που στοχεύουν όλες οι χώρες και να επανεξετάσει την πρότασή της ανάλογα».

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή