Σούπερ Λιγκ 1: Ευκαιρία για… ξεκαθάρισμα

Σούπερ Λιγκ 1: Ευκαιρία για… ξεκαθάρισμα

Ο ΠΑΟ εκμεταλλεύθηκε την ήττα της ΑΕΚ και ετοιμάζεται για «Καραϊσκάκη»

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 23η αγωνιστική της ΣΛ1 διαμόρφωσε νέα δεδομένα στην κορυφή της βαθμολογίας, στην οποία επέστρεψε ο Παναθηναϊκός ανεξάρτητα από την τύχη του αγώνα Ατρόμητου – ΑΕΚ που εκκρεμεί. Η νίκη του ΠΑΟΚ επί της Ενωσης και η επικράτηση του Ολυμπιακού στη Λαμία φέρνει πλέον τέσσερις ομάδες στριμωγμένες μέσα σε 7 βαθμούς τρεις στροφές πριν από το φινάλε, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τα ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός το ερχόμενο Σάββατο και το ΑΕΚ – Ολυμπιακός στην τελευταία αγωνιστική. Οι «πράσινοι» θέλουν το «διπλό» στο «Καραϊσκάκης» το Σάββατο, καθώς έτσι θα αποκτήσουν τεράστιο πλεονέκτημα ενόψει πλέι οφ, αφήνοντας 8 β. πίσω τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έχουν και την ΑΕΚ εκτός.

Χθες, στα ματς που έριξαν την αυλαία της αγωνιστικής, ο Αρης, με τριπλή μπαλοθιά στο Ηράκλειο, επικράτησε 3-0 του ΟΦΗ, πανηγύρισε την πρώτη νίκη του (και μοναδική εκτός έδρας στο 2023) έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες ήττες σε πρωτάθλημα – Κύπελλο και πήρε βαθιά ανάσα στη μάχη για μια θέση στα πλέι οφ. Οι βάσεις της νίκης μπήκαν στο α΄ ημίχρονο (το καλύτερο φετινό του), με πρωταγωνιστές και σκόρερ τους Ρουπ στο 10΄ και Νταρίντα (είχε και δοκάρι) στο 30΄. Ο ΟΦΗ πίεσε στο β΄ μέρος, αλλά οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν σωστά την πίεση και έβαλαν το κερασάκι στο 90΄ με τον Ιτούρμπε.

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Γιαννούλης (82΄ Γιοχού), Τοράρινσον, Λάρσον (72΄ Μπιφουμά), Μεγιάδο, Ντιουσέ (46΄ Φελίπε – 52΄ Μοσκέρα), Μπαλογιάννης (46΄ Τσιλιανίδης), Μπακίτς, Τοράλ, Ντίκο.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Ενκουλού, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Οντουμπάτζο, Πάλμα (60΄ Ιτούρμπε), Ετέμπο, Ρουπ (60΄ Ντουκουρέ), Νταρίντα (80΄ Χριστοδουλόπουλος), Ματέο Γκαρσία (80΄ Εμπακατά), Καμαρά (89΄ Νταμπό).

Νωρίτερα, ο Ατρόμητος νίκησε δύσκολα 1-0 τον Λεβαδειακό στο Περιστέρι και κρατήθηκε σχετικά κοντά στους Βόλο, Αρη (-7 και -6 βαθμούς αντίστοιχα) και έχοντας τον αγώνα του με την ΑΕΚ σε εκκρεμότητα, διατηρεί ελπίδες για τα πλέι οφ και την Ευρώπη. Το γκολ της νίκης το πέτυχε ο Ροτάριου στο 33΄, με τον Λεβαδειακό στο ντεμπούτο του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του, να ρισκάρει για την ισοφάριση παρότι έπαιξε από το 58΄, μετά τις δύο κίτρινες που δέχθηκε ο Βήχος μέσα σε ένα λεπτό! Στο 83΄, ο Καμάρα είχε δοκάρι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Αθανασίου, Κεσχρίντα, Χατζησαΐας, Στρούγγης, Γκονζάλες, Ερλινγκμαρκ (75΄ Οικονομίδης), Καμαρά, Ροτάριου, Ρομπάιγ (60΄ Τζοβάρας), Τζαβίδας (50΄ Κιάρτανσον).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Γκροφ, Ντεντάκης, Παζ, Τσάπρας, Παναγιώτου (46΄ Βήχος), Μεχία (46΄ Σβάρκα) (61΄ Λιάγκας), Νταμπό, Βρακάς (80΄ Σακό), Γιαννιώτας (72΄ Σαχπεκίδης), Νίκας, Γερεμέγιεφ.

Οι καταγγελίες Λουτσέσκου

Δεν έδωσε συνέχεια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη δημόσια καταγγελία του Ραζβάν Λουτσέσκου περί της «πίεσης» που άσκησαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ προς τους Νορβηγούς διαιτητές, στο ημίχρονο του ντέρμπι της Τούμπας. «Οι άνθρωποί μας έδωσαν μάχη για να σταματήσουν έναν χαμό που δημιούργησαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Πώς τολμάνε να έρχονται και να ασκούν πίεση στους διαιτητές, που εντέλει είχε αποτέλεσμα;», τόνισε ο Ρουμάνος τεχνικός και πρόσθεσε: «Είναι ντροπή να συμβαίνουν αυτά. Αντί οι άνθρωποί μας να έλθουν να απολαύσουν ένα παιχνίδι, πρέπει να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Κρίμα να μη γίνεται το δίκαιο και ο καθένας να κοιτάει να πάρει με οποιοδήποτε κόστος τη νίκη. Η δική μας στρατηγική είναι σωστή, οι νίκες έρχονται καθαρά ποδοσφαιρικά». Η διοίκηση του ΠΑΟΚ θεωρεί ότι η τοποθέτηση του Λουτσέσκου κάλυψε απόλυτα το θέμα και έκρινε ότι δεν χρειάζεται να επανέλθει η ίδια.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή