Πομάσκι: Δεν υπάρχουν χώροι για προετοιμασία αθλητών

Πομάσκι: Δεν υπάρχουν χώροι για προετοιμασία αθλητών

Ο Γκεόργκι Πομάσκι με δηλώσεις του στην «Κ» επισημαίνει το πρόβλημα με την έλλειψη καλών κλειστών προπονητηρίων στην Ελλάδα - Τεντόγλου, Κυριακοπούλου, Πόλακ και Καραλής αγωνίζονται σήμερα σε διεθνή μίτινγκ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου (2-5.3) και οι αθλητές μας κάνουν τα τελευταία τους αγωνιστικά τεστ πριν ταξιδέψουν για την Κωνσταντινούπολη. Τεντόγλου, Κυριακοπούλου, Πόλακ και Καραλής αγωνίζονται σήμερα σε διεθνή μίτινγκ αλλά, ενόψει της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο Γκεόργκι Πομάσκι με δηλώσεις του στην «Κ» επισημαίνει το πρόβλημα με την έλλειψη καλών κλειστών προπονητηρίων στην Ελλάδα.

«Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα είδαμε τον κόσμο να επιστρέφει στον στίβο. Είχαμε ξεχάσει πώς ήταν να γεμίζει το στάδιο. Μεγάλη η σημασία της κερκίδας. Σε αναγκάζει, θέλεις δεν θέλεις, να ανταποκριθείς. Αυτές τις ημέρες σχεδόν σε όλη την Ευρώπη διεξήχθησαν εθνικά πρωταθλήματα. Κανένας αθλητής δεν πήδηξε οκτώ μέτρα. Αυτό δείχνει πόσο ήθελε ο Μίλτος να ευχαριστήσει το κοινό», δήλωσε στην «Κ» ο Γκεόργκι Πομάσκι, ενώ όταν τον ρωτήσαμε πώς βλέπει τις επιδόσεις των άλλων αθλητών ενόψει του ευρωπαϊκού, απάντησε: «Μόνο οι Τεντόγλου, Καραλής και Στεφανίδη έχουν κάνει φέτος επιδόσεις ευρωπαϊκού επιπέδου. Εχουμε πολλά ταλέντα, αλλά δεν υπάρχουν χώροι για προετοιμασίες. Από αυτά που εξαγγέλθηκαν δεν ξεκίνησε κανένα έργο. Θα προτιμούσα οι κορδέλες να κόβονται στον τερματισμό και όχι στην… εκκίνηση».

Ο Μίλτος Τεντόγλου αγωνίζεται σήμερα σε μίτινγκ στη Μαδρίτη. Ο ολυμπιονίκης ταξίδεψε στην ισπανική πόλη χωρίς τον προπονητή του και θα χρησιμοποιήσει τον αγώνα σαν ένα δυνατό τεστ. Στην ίδια διοργάνωση θα πάρει μέρος και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ πέρασε τα 4,40 μ. στο πανελλήνιο και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό. Στη Μαδρίτη θα είναι ο 2ος αγώνας της για τη χειμερινή σεζόν.

Στο Οσιγεκ της Κροατίας θα αγωνιστούν οι Εμμανουήλ Καραλής και Ελένη Πόλακ. Ο Καραλής έχει στα «πόδια» του μία καλή εμφάνιση μετά το πανελλήνιο ρεκόρ με 5,86 μ., στο ΣΕΦ. Απέναντί του θα βρει τον Πιοτρ Λίσεκ και τον Τζίλιαν Λάντγουιγκ. Αντίθετα, η Ελένη Πόλακ δεν κατάφερε να υπερβεί τα 4,20 μ. στο πανελλήνιο και ακυρώθηκε. Σήμερα θα προσπαθήσει να περάσει τα 4,40 μ., ύψος που αποτελεί την καλύτερη επίδοσή της για την τρέχουσα περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή