Σέρχιο Ράμος: Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την εθνική Ισπανίας με αιχμές για τον προπονητή

Σέρχιο Ράμος: Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την εθνική Ισπανίας με αιχμές για τον προπονητή

Η ανάρτησή του ποδοσφαιριστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση ο Σέρχιο Ράμος γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ισπανίας, αφήνοντας αιχμές για τον προπονητή της, Λουίς ντε λα Φουέντε. 

Ο Ράμος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αρχηγούς της ποδοσφαιρικής ομάδας της χώρας του και κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών, αφού τα τελευταία 18 χρόνια αγωνίστηκε 180 φορές με το ισπανικό εθνόσημο στο στήθος. 

Ο 36χρονος, πλέον, ποδοσφαιριστής αποκάλυψε πως η τεχνική ηγεσία τον ενημέρωσε πως δεν τον υπολογίζει. «Ηρθε η ώρα να πω αντίο στην εθνική ομάδα, την αγαπημένη και συναρπαστική μας Κόκκινη», έγραψε ο Ράμος στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media.

«Σήμερα το πρωί με κάλεσε ο προπονητής, που μου είπε ότι δεν με υπολογίζει και ότι δεν θα με υπολογίζει, ανεξάρτητα από το επίπεδο που μπορώ να παίξω ή το πώς θα συνεχίσω την αθλητική μου καριέρα».

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sergio Ramos (@sergioramos)

 

Ο Ράμος είχε κάνει το ντεμπούτο του στην Εθνική Ισπανίας το 2005, όταν ακόμη ήταν έφηβος. Συμμετείχε στην ομάδα που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010 και τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2008 και του 2012.

Είχε μείνει εκτός ομάδας τόσο στο τελευταίο Euro όσο και στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου η Ισπανία υπέστη έναν απρόσμενο αποκλεισμό από το Μαρόκο. Ο τότε προπονητής, Λουίς Ενρίκε, αποχώρησε, και ο Λουίς ντε λα Φουέντε ανέλαβε καθήκοντα. 

«Με μεγάλη μου λύπη, αυτό είναι το τέλος ενός ταξιδιού που ήλπιζα ότι θα ήταν μεγαλύτερο και ότι θα τελείωνε αφήνοντας καλύτερη γεύση στο στόμα, στην κορύφωση όλων των επιτυχιών που πετύχαμε με τους “κόκκινους”. Ταπεινά, πιστεύω ότι αυτή η καριέρα άξιζε να τελειώσει εξαιτίας μιας προσωπικής απόφασης ή επειδή η απόδοσή μου δεν θα ήταν στο επίπεδο που αξίζει στην Εθνική μας ομάδα, αλλά όχι εξαιτίας της ηλικίας ή άλλων λόγων, που, χωρίς να τους έχω ακούσει, τους έχω διαισθανθεί», πρόσθεσε ο ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν Ζερμέν.

«Επειδή το να είσαι νέος ή λιγότερο νέος δεν είναι αρετή ή ελάττωμα, είναι μόνο ένα προσωρινό χαρακτηριστικό που δεν σχετίζεται απαραίτητα με την απόδοση ή την ικανότητα. Κοιτάζω με θαυμασμό και φθόνο τον Μόντριτς, τον Μέσι, τον Πέπε… την ουσία, την παράδοση, τις αξίες, την αξιοκρατία και τη δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, δεν θα είναι έτσι για μένα, γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα δίκαιο και δεν είναι ποτέ μόνο ποδόσφαιρο. Ολα αυτά τα εισπράττω με θλίψη που θέλω να μοιραστώ μαζί σας, αλλά και με το κεφάλι μου πολύ ψηλά και ιδιαιτέρως ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια και για όλη την υποστήριξή σας».

«Παίρνω μαζί μου ανεξίτηλες αναμνήσεις, όλους τους τίτλους για τους οποίους παλέψαμε και πανηγυρίσαμε όλοι μαζί, και την τεράστια υπερηφάνεια που είμαι ο Ισπανός παίκτης με τις περισσότερες διεθνείς συμμετοχές. Αυτή η ασπίδα, αυτή η φανέλα και αυτός ο οπαδός, όλοι σας, με έχετε κάνει ευτυχισμένο. Θα συνεχίσω να χειροκροτώ τη χώρα μου από το σπίτι μου με τη συγκίνηση του προνομιούχου που έχει καταφέρει να την εκπροσωπήσει περήφανα 180 φορές. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους εκείνους που πάντα πίστευαν σε μένα!»

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή