Σούπερ Λιγκ 1: Ντέρμπι-τελικός για Ολυμπιακό

Σούπερ Λιγκ 1: Ντέρμπι-τελικός για Ολυμπιακό

Αν ηττηθεί από ΠΑΟ, θα βρεθεί στο -8 από την κορυφή έχοντας και «OPAP Arena»

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «μητέρα όλων των μαχών» στο ελληνικό ποδόσφαιρο δίνει αύριο ξεχωριστό χρώμα στην 24η αγωνιστική της ΣΛ1, έχοντας αυτή τη φορά ξεχωριστή σημασία. Τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου, η μονομαχία του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκού δεν είναι μόνο για την τιμή των όπλων και την υπερηφάνεια των οπαδών, αλλά μια πολύ καθοριστική αναμέτρηση στη μάχη για τον τίτλο, συνθήκη πρωτόγνωρη τα τελευταία δέκα χρόνια, με την ΚΕΔ, πάντως, να ορίζει διαιτητή τον αμφιλεγόμενο Πορτογάλο Ζοάο Πινέιρο, ο οποίος είχε ξεσηκώσει έντονες διαμαρτυρίες του ΠΑΟΚ στο ματς του α΄ γύρου με τους «ερυθρόλευκους» (1-2).

Οι «πράσινοι» πηγαίνουν στο Φάληρο ως πρωτοπόροι και υποχρεώνουν τους «ερυθρόλευκους» να κυνηγήσουν μόνο τη νίκη για να κρατηθούν κοντά στην κορυφή. Με την ισοπαλία, θα παραμείνει το υπέρ τους +5 που ενδεχομένως θα αυξηθεί στη συνέχεια, καθώς ακολουθεί στην τελευταία αγωνιστική το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού, ενώ με νίκη του Παναθηναϊκού η ψαλίδα της διαφοράς θα ανοίξει στους 8 βαθμούς και όλα θα γίνουν πολύ πιο δύσκολα για πρωταθλητή των τριών τελευταίων ετών.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει νίκη έως τώρα κόντρα σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα ή Κύπελλο, ενώ οι «πράσινοι» αντίστοιχα, έχουν νικήσει φέτος όλες τις ομάδες από το λεγόμενο Big 5, εκτός από τον αυριανό τους αντίπαλο!

Αν νικήσουν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά και οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, τότε παίρνει ξανά «φωτιά» η μάχη του τίτλου, με 4 ομάδες μέσα σε 4 βαθμούς!

Λίγο νωρίτερα, η ΑΕΚ φιλοξενεί στην απόρθητη «Αγια-Σοφιά» τον Αστέρα Τρίπολης και με νίκη θα βγει κερδισμένη, καθώς ο ένας ή και οι δύο (σε περίπτωση ισοπαλίας) βασικοί ανταγωνιστές της θα έχουν βαθμολογική απώλεια. Δύσκολη αποστολή έχει και ο 4ος διεκδικητής του τίτλου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι στην έδρα του σκληρό καρύδι για όλους και απειλεί τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει ξεμπερδέψει με τα ντέρμπι και αν νικήσει στα τρία τελευταία παιχνίδια του, θα καλύψει ένα κομμάτι της διαφοράς και θα μπει πιο ανταγωνιστικός στα πλέι οφ.

Η κυριακάτικη μονομαχία Αρη – Ατρομήτου έχει χαρακτήρα τελικού για τους φιλοξενούμενους, που αναζητούν μόνο τη νίκη στο κυνήγι μιας θέσης στην πρώτη εξάδα. Πολύ κρίσιμους εντός έδρας αγώνες στη μάχη της παραμονής δίνουν την Κυριακή οι Ιωνικός και Λεβαδειακός με αντιπάλους τους ΟΦΗ και Παναιτωλικό αντίστοιχα. Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει σήμερα στο Πανθεσσαλικό με την αναμέτρηση Βόλου – Λαμίας.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής: ΣΗΜΕΡΑ: 20.00 Βόλος – Λαμία. ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.30 ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης, 19.00 ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ, 20.30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. ΚΥΡΙΑΚΗ: 16.00 Ιωνικός – ΟΦΗ, 16.00 Λεβαδειακός – Παναιτωλικός, 19.30 Αρης – Ατρόμητος. Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 54, ΑΕΚ 50, Ολυμπιακός 49, ΠΑΟΚ 47, Βόλος 35, Αρης 34, Ατρόμητος 28, Παναιτωλικός 27, Αστέρας Τρίπολης 24, ΟΦΗ 23, ΠΑΣ Γιάννινα 22, Ιωνικός 15, Λεβαδειακός 13, Λαμία 12 (σημ.: ΑΕΚ και Ατρόμητος έχουν από έναν αγώνα λιγότερο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή