Ύστατη προσπάθεια για επανεκκίνηση στη Σούπερ Λιγκ 2

Ύστατη προσπάθεια για επανεκκίνηση στη Σούπερ Λιγκ 2

Κρίσιμο τα σημερινό Δ.Σ. της μικρής Λίγκας – Χάσμα μεταξύ των ομάδων της κατηγορίας – Ποιο το πλάνο ενίσχυσης

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη ημέρα του Μαρτίου αποδεικνύεται η πλέον καθοριστική για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, καθώς σήμερα θα γίνει γνωστό όχι μόνο το αν θα επαναρχίσει η δράση ύστερα από ένα μήνα διακοπής, αλλά και το αν θα υπάρξουν εξελίξεις στο εσωτερικό της μικρής λίγκας. Στο προγραμματισμένο Δ.Σ. της ΣΛ2 (12.30), η πενταμελής επιτροπή (Ροκάκης – Χανιά, Παλτόγλου – Αιγάλεω, Τσιολέκας – Καλλιθέα, Παπαδημητρίου – Αναγέννηση Καρδίτσας, Παπακωνσταντίνου – Νίκη Βόλου) που συστάθηκε για την εξεύρεση οικονομικών πόρων θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα των επαφών της με τον υφυπουργό Αθλητισμού και τη Σούπερ Λιγκ 1. Χθες το απόγευμα έγινε η συνάντηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Μετά το τέλος της, η επιτροπή έκανε λόγο για ελλιπή ενημέρωση από την διοίκηση της ΣΛ2 και εσφαλμένες αποφάσεις, δείγμα του χάσματος που υπάρχει μεταξύ των ομάδων στην κατηγορία. «Διαπιστώθηκε η διάθεση της Πολιτείας να σταθεί αρωγός αρκεί να τηρούνται με συνέπεια τα συμφωνηθέντα», όπως τονίστηκε.

Οι ενδείξεις συνηγορούν πως στο σημερινό συμβούλιο θα παρουσιαστεί ένα πλάνο ενίσχυσης που θα αγγίζει τα 3,6 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 150.000 ευρώ (70.000 ευρώ από το ποσοστό του στοιχήματος, συν 80.000 ευρώ από χορηγική συμφωνία με τη συμβολή της ΣΛ1) για κάθε μία από τις 24 ΠΑΕ. Σε μια τέτοια περίπτωση, μένει να φανεί αν θα τεθεί θέμα αλλαγής ηγεσίας στη λίγκα, καθώς βασική προϋπόθεση για την εκταμίευση των χρημάτων φέρεται να είναι η παραίτηση του νυν προέδρου της, Λεωνίδα Λεουτσάκου. Ο ίδιος, όπως έχει ξεκαθαρίσει σε δηλώσεις του, θα το πράξει μόνον εφόσον επιτευχθεί ο στόχος των 5,1 εκατ. ευρώ, όπως όριζε η αρχική ΚΥΑ που αφορούσε την κατηγορία. Ορατό είναι και το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόταση μομφής εναντίον του, για την οποία, πάντως, απαιτείται πλειοψηφία 3/4 του σώματος. Στην περίπτωση που στο σημερινό Δ.Σ. υπάρξει, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, απόφαση για επανεκκίνηση, το πιθανότερο είναι πως αυτή θα γίνει την άλλη Τετάρτη 8 Μαρτίου. Επίσης θα υπάρξει νέος προγραμματισμός με εμβόλιμες αγωνιστικές για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί στις 28 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή