Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου 2023: Οι ελληνικές συμμετοχές, το πρόγραμμα και τα «αστέρια»

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου 2023: Οι ελληνικές συμμετοχές, το πρόγραμμα και τα «αστέρια»

Στις ελληνικές συμμετοχές ξεχωρίζουν τα ονόματα των Μίλτου Τεντόγλου, Κατερίνας Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου - Τα έσοδα από τη διοργάνωση θα διατεθούν στα θύματα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία.

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την Ελλάδα και την Τουρκία να βιώνουν δύο εθνικές τραγωδίες, θα αρχίσει αύριο Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2023. Στις ελληνικές συμμετοχές ξεχωρίζουν τα ονόματα των Μίλτου Τεντόγλου, Κατερίνας Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου. Τα έσοδα από τη διοργάνωση, η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, θα διατεθούν στα θύματα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία. Οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3.

Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 19 αθλητές και αθλήτριες. Πρόκειται για τους: Άνδρες: 60μ.: Γιάννης Νυφαντόπουλος, 800μ.: Χρήστος Κοτίτσας, 60 μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης, ύψος: Αντώνης Μέρλος, επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλής, μήκος: Μίλτος Τεντόγλου, τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης, Νίκος Ανδρικόπουλος, Ανδρέας Πανταζής. Γυναίκες: 60μ. : Ραφαέλα Σπανουδάκη, Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, 400μ.: Ειρήνη Βασιλείου, Ανδριάνα Φέρρα, 3.000μ.: Αναστασία Μαρινάκου, 60μ. εμπ.: Ελισάβετ Πεσιρίδου, Αναΐς Καραγιάννη, επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου, τριπλούν: Σπυριδούλα Καρύδη.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα αρχίσει αύριο το απόγευμα (18.00) με τους προκριματικούς. Από ελληνικής πλευράς, ο πρώτος που θα μπει αύριο στην αρένα του «Ατακόι» θα είναι ο Χρήστος Κοτίτσας (800 μ.) και στις 18.53 θα διεξαχθούν οι προκριματικοί του τριπλούν με τους Δημήτρη Τσιάμη, Νίκο Ανδρικόπουλο και Ανδρέα Πανταζή. Ο 41χρονος Δημήτρης Τσιάμης είναι ο μεγαλύτερος αθλητής που θα αγωνιστεί στην Κωνσταντινούπολη. Στις 19.30 θα πάρει μέρος η Αναστασία Μαρινάκου στα 3.000 μ.   

Το πρόγραμμα της Παρασκευή περιλαμβάνει το… βαρύ πυροβολικό του ελληνικού στίβου. Στις 08.10, ο Μίλτος Τεντόγλου θα ψάξει το άλμα που θα του δώσει την πρόκριση στον κυριακάτικο τελικό του μήκους ενώ στις 08.15 το ίδιο θα επιδιώξουν οι Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ. Ο τελικός στο επί κοντώ των γυναικών είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (18.05). Στις 09.40 θα διεξαχθεί ο προκριματικός των 400 μ. με τις Ειρήνη Βασιλείου και Ανδριάνα Φέρρα, στις 10.10 θα αγωνιστεί στο τριπλούν η Σπυριδούλα Καρύδη και στις 11.05 στους προκριματικούς των 60μ. θα τρέξουν οι Ραφαέλα Σπανουδάκη, Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. Στο απογευματινό πρόγραμμα ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχει στο ύψος με τη συμμετοχή του Αντώνη Μέρλου.   

Το πρωινό πρόγραμμα του Σαββάτου θα ανοίξει (08.04) με την συμμετοχή του Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ, στις 08.20 ενώ στους προκριματικούς των 60μ. θα τρέξει ο Γιάννης Νυφαντόπουλος. Οι πρωινοί αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου θα συνεχιστούν με τα 60 μ. εμπόδια σε γυναίκες και άνδρες όπου θα πάρουν μέρος οι Ελισάβετ Πεσιρίδου, Αναΐς Καραγιάννη και Κώστας Δουβαλίδης.   

Η προϊστορία της χώρας μας σε διοργανώσεις ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου είναι 34 μετάλλια (7-15-12). Φαβορί για μετάλλιο είναι ο Μίλτος Τεντόγλου, κάτι που δεν το έχει κρύψει ούτε ο ίδιο καθώς έχει πει ότι «στην Κωνσταντινούπολη θα πάμε για κάτι καλό». Επίσης, μετάλλια θα διεκδικήσουν και οι Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου και Εμμανουήλ Καραλής. 

Στο επί κοντώ, το μεγάλο «αστέρι» του αθλήματος ακούει στο όνομα Αρμάντ Ντουπλάντις αλλά ο Σουηδός επέλεξε να μην αγωνιστεί στη διοργάνωση της Τουρκίας. Στην Αρίνα του «Ατακόϊ», μεταξύ άλλων, θα βρεθούν η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του επτάθλου Ναφισατού Τιαμ (Βέλγιο), η οποία θα διεκδικήσει το τρίτο της χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο από ευρωπαϊκό κλειστού και ο «ασημένιος» ολυμπιονίκης του δεκάθλου Κεβίν Μαγιέρ που θα προσπαθήσει να ανεβεί για 3η φορά στην πρώτη θέση ευρωπαϊκού βάθρου στο έπταθλο.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή