Σε… παράλληλο σύμπαν η Σούπερ Λιγκ 2

Σε… παράλληλο σύμπαν η Σούπερ Λιγκ 2

Σε μια ημέρα όπου ολόκληρη η Ελλάδα συγκλονισμένη είχε τα μάτια και την ψυχή της στραμμένα στα Τέμπη, η Σούπερ Λιγκ 2 κινούνταν σε… παράλληλο σύμπαν

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια ημέρα όπου ολόκληρη η Ελλάδα συγκλονισμένη είχε τα μάτια και την ψυχή της στραμμένα στα Τέμπη, η Σούπερ Λιγκ 2 κινούνταν σε… παράλληλο σύμπαν. Στο χθεσινό της συμβούλιο συνέβησαν τα πάντα: παραίτηση προέδρου και προκήρυξη εκλογών, απόφαση για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, υποσχέσεις για εξεύρεση οικονομικών πόρων αλλά και ένταση, μέχρι σημείου πρόεδροι ομάδων να πιαστούν στα χέρια!

Η εξάωρη επεισοδιακή συνεδρίαση του Δ.Σ. είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του Λεωνίδα Λεουτσάκου ύστερα από έξι χρόνια συνεχούς παρουσίας του στον προεδρικό θώκο της μικρής λίγκας. Η απόφαση πάρθηκε κατόπιν πιέσεων από διχασμένους παράγοντες, οι οποίοι μπροστά στον κίνδυνο να μη λάβουν την παραμικρή οικονομική βοήθεια, έθεσαν ως προαπαιτούμενο την απομάκρυνσή του.

Ετσι, προκειμένου και ο ίδιος να διευκολύνει την κατάσταση, άνοιξε τον δρόμο για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. την ερχόμενη Τετάρτη (8/3) ενώ ορίστηκε η επανέναρξη του πρωταθλήματος για το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου. Η πενταμελής επιτροπή που συστάθηκε και είχε επαφές με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΣΛ1 Β. Μαρινάκη ανέλυσε το πλάνο ενίσχυσης, σύμφωνα με το οποίο αν αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα οι ομάδες που πλέον δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά και αποκλειστούν από την κρατική χρηματοδότηση όσες έχουν ανοιχτές υποθέσεις χειραγώγησης αγώνων, τα χρήματα που θα πάρει κάθε ΠΑΕ θα είναι περίπου 150.000 ευρώ. Χρήματα που θα προέρχονται από το ποσοστό του Στοιχήματος αλλά και από χορηγικές συμφωνίες, με κυριότερη μιας γνωστής αεροπορικής εταιρείας.

«Ξύλο» στο χθεσινό Δ.Σ. – Τέλος ο Λεουτσάκος – Εκλογές στις 8/3 και επανεκκίνηση στις 11-12 του μηνός.

Επίσης ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν αυτά της επαγγελματικής διαιτησίας, αλλά και των ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Αξίζει να τονιστεί πως ο απελθών πρόεδρος αρχικά αρνήθηκε την παραίτηση, καλώντας τα μέλη να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον του, κάτι όμως που δεν έγινε.

Πολλές ήταν οι εντάσεις, με αποκορύφωμα αυτή που οδήγησε στα χέρια τους εκπροσώπους του Διαγόρα Ρόδου και του Ηρακλή Λάρισας, αλλά και του προέδρου της Κηφισιάς που ενεπλάκη στη διαμάχη. Ενα περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης για μισή ώρα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή