Σίγησε και ο αθλητισμός

Αναβολή σε κάθε εσωτερική δραστηριότητα λόγω του δυστυχήματος των Τεμπών

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γροθιά στο στομάχι ήταν για όλο τον αθλητικό κόσμο η τραγική είδηση για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, με πρώτη αντίδραση την αναβολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας στις εγχώριες διοργανώσεις στη διάρκεια του τριήμερου εθνικού πένθους, από χθες Τετάρτη μέχρι αύριο Παρασκευή.

Ως εκ τούτου δεν διεξήχθησαν οι δύο ημιτελικοί του Κυπέλλου Λαμία – ΠΑΟΚ (πρώτο παιχνίδι) και Ολυμπιακός – ΑΕΚ (ρεβάνς), προκαλώντας έτσι μεγαλύτερη πίεση χρόνου σε ένα ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα. Ο αγώνας στη Λαμία μάλλον θα οριστεί την ερχόμενη Τετάρτη (8/3) ή Πέμπτη (9/3), ενώ η ρεβάνς και το ντέρμπι πάνε για τη Μεγάλη Τετάρτη (12/4) ή τη Μεγάλη Πέμπτη (13/4), καθώς προτεραιότητα είναι να βρεθεί ελεύθερη ημερομηνία για το παιχνίδι Ατρόμητος – ΑΕΚ, η τύχη του οποίου παραμένει με αστερίσκο κι ας βγήκε χθες η απόφαση!

Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της ΑΕΚ και διέταξε τη διεξαγωγή του αγώνα, με την πρώτη ελεύθερη ημερομηνία να είναι την ερχόμενη Τετάρτη 8 Μαρτίου, πριν από τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με τις δεσμευμένες ημερομηνίες για τις 10 αγωνιστικές των πλέι οφ και τις 7 των πλέι άουτ. Εάν, όμως, η ΑΕΚ προσφύγει στο CAS κι αυτό αποφασίσει να εξετάσει την υπόθεση χωρίς να την επιστρέψει άμεσα πίσω δηλώνοντας αναρμόδιο, ο αγώνας δεν θα οριστεί και θα παραμείνει ένα μεγάλο «αγκάθι» στα πλευρά της Σούπερ Λιγκ 1, καθώς πρέπει να επικυρωθεί η βαθμολογία για να ξεκινήσουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ! Προς το παρόν, η μόνη αντίδραση της ΑΕΚ είναι μια ανακοίνωση: «Σε μια μέρα θρήνου για την πατρίδα μας, σε μια μέρα εθνικού πένθους, η ΠΑΕ ΑΕΚ σε ένδειξη σεβασμού δεν πρόκειται να σχολιάσει εκτενώς την σημερινή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων. Μια λέξη μόνο: ντροπή!».

Το εθνικό πένθος δεν θα επηρεάσει άμεσα τις διεθνείς υποχρεώσεις των ομάδων και των αθλητών μας. Σύσσωμος ο χώρος του αθλητισμού εξέφρασε τη βαθιά οδύνη του για το τραγικό δυστύχημα και την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών. Πολλές ομάδες εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις:

• «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη και τις πιο θερμές ευχές για ανάρρωση των τραυματιών».

Απερρίφθη η έφεση της ΑΕΚ και διετάχθη η διεξαγωγή του αγώνα με τον Ατρόμητο – Ερωτηματικό η προσφυγή στο CAS.

• «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων στο δυστύχημα των Τεμπών. Δύναμη και κουράγιο στους τραυματίες. Είμαστε συγκλονισμένοι για τις νέες άδικες απώλειες σε ένα “καταραμένο” μέρος. Δεν υπάρχουν λόγια…».

• «Ολη η οικογένεια του Ολυμπιακού εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων της μεγάλης τραγωδίας στα Τέμπη. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους τραυματίες και τους δικούς τους ανθρώπους».

• ΠΑΕ Αρης: «Ξημέρωσε μια μέρα ανείπωτης θλίψης… Η σκέψη και η προσευχή μας είναι για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Κουράγιο…».

Συγκινητικές αναρτήσεις και δηλώσεις έκαναν ξεχωριστά πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού, όπως οι Στέφανος Τσιτσιπάς, Μαρία Σάκκαρη, Μίτσελ, Ματιέ Βαλμπουενά, Ματίας Αλμέιδα, Εμμανουήλ Καραλής και πολλοί άλλοι, ενώ οι οπαδοί της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων με δεκάδες ελληνικές σημαίες και ενός λεπτού σιγή πριν από το παιχνίδι των ομάδων τους για το Κύπελλο.

Ανάμεσα στις πολλές συλλυπητήριες αναρτήσεις, αίσθηση προκάλεσε αυτή των οπαδών της Μπεσίκτας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή