Η Νίκη Ξάνθου αγόρασε τα παπούτσια του Τεντόγλου για τη στήριξη των σεισμόπληκτων στην Τουρκία

Η Νίκη Ξάνθου αγόρασε τα παπούτσια του Τεντόγλου για τη στήριξη των σεισμόπληκτων στην Τουρκία

Το ποσό που συγκεντρώθηκε από τη Νίκη Ξάνθου, αλλά και από ελληνική εταιρεία τροφίμων, βρίσκεται ήδη σε λογαριασμό που υπέδειξε το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νίκη Ξάνθου ήταν εκείνη που αγόρασε τα παπούτσια του Μίλτου Τεντόγλου, με τα οποία είχε κάνει το άλμα 8,40 μέτρων στο Τορούν που ακυρώθηκε αργότερα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.

Η δημοπρασία των παπουτσιών του Τεντόγλου έγινε με στόχο την ενίσχυση των σεισμόπληκτων στην Τουρκία. 

Η Ολυμπιονίκης και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο μήκος, Νίκη Ξάνθου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση της ιδέας που είχαν ο Γιώργος Πομάσκι και ο Μίλτος Τεντόγλου να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία.

Η αθλήτρια επικοινώνησε άμεσα με τον πρώην προπονητή της και τον ενημέρωσε πως ενδιαφέρεται να αγοράσει τα παπούτσια του Μίλτου, ώστε να ενισχυθούν οικονομικά παιδιά από τις σεισμόπληκτες περιοχές στην Τουρκία.

Οι διαδικασίες προχώρησαν άμεσα και, μέσω του ΣΕΓΑΣ, το ποσό που συγκεντρώθηκε από τη Νίκη Ξάνθου, αλλά και από ελληνική εταιρεία τροφίμων, βρίσκεται ήδη σε λογαριασμό που υπέδειξε το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.

Η Νίκη Ξάνθου δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ: «Ο σεισμός στην Τουρκία συγκίνησε όλους τους Έλληνες κι εμένα προσωπικά. Βλέποντας τις σκηνές, τις πρώτες μέρες, με τους απεγκλωβισμένους ανθρώπους από τα ερείπια, μου ήρθε η επιθυμία να βοηθήσω πιο ενεργά. Σαν από μηχανής Θεός, ο Μίλτος μετά τη γνωστή φασαρία με τα παπούτσια του και το άλμα στα 8,40 μ., που δεν αναγνωρίστηκε, ανακοίνωσε μαζί με τον Γιώργο Πομάσκι την συγκινητική τους ιδέα να διαθέσουν τα παπούτσια για να συγκεντρώσουν χρήματα για τα παιδιά της Τουρκίας. Ως πρώην αθλήτρια του Πομάσκι, αλλά και ως άνθρωπος που καταλαβαίνει πόσο μεγάλος αθλητής και όχι μόνο είναι ο Μίλτος, μίλησα μαζί τους και τους είπα ότι θα ήθελα να πάρω εγώ τα παπούτσια και να δώσω τα χρήματα που επιθυμούν για τους σεισμόπληκτους. Ιδέα που έγινε άμεσα αποδεκτή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή