Μίλτος Τεντόγλου: Είναι τραγικό αυτό που έγινε στα Τέμπη, ντρέπομαι

Μίλτος Τεντόγλου: Είναι τραγικό αυτό που έγινε στα Τέμπη, ντρέπομαι

«Αν γινόταν απόγευμα το αγώνισμα, υπόσχομαι πως θα έκανα 8,50 μέτρα», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετρημένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Μίλτος Τεντόγλου μετά την κατάκτηση και την απονομή του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Καταρχάς, ευχαρίστησε τους Έλληνες που βρέθηκαν στην Τουρκία και «έκαναν φανταστική κερκίδα» και «πολλή ωραία ατμόσφαιρα».

Για το άλμα του στα 8,30 μέτρα, ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι δεν εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα και χαίρομαι που το πέτυχα. Δεν ήμουν τόσο καλός όσο ήθελα, αλλά προσπάθησα για το καλύτερο. Είχα ένα μεγάλο άλμα άκυρο. Καλά εντάξει, είμαι ευχαριστημένος».

 

Ως γνωστόν, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης δεν είναι… πρωινός τύπος, κάτι που παραδέχτηκε και στις δηλώσεις του: «Συνήθως πηδάω περισσότερο μετά το πρώτο άλμα, αλλά δεν μου βγήκε σήμερα. Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο για μένα. Αν γινόταν απόγευμα το αγώνισμα, υπόσχομαι πως θα έκανα 8,50μ. Κοιμόμουν και κάτι περίεργες ώρες για να φτιάξω όσο μπορώ το πρωινό ξύπνημα».

Και πρόσθεσε: «Δεν είμαι ανίκητος, χάνω κι εγώ κάποιες φορές. Σήμερα θα μπορούσα να χάσω, γιατί δεν ήμουν ο καλύτερος εαυτός μου. Μπορεί κάποιο αουτσάιντερ κάποια φορά να κάνει κάτι τρελό».

Ερωτηθείς για την τραγωδία στα Τέμπη, ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε τον σεβασμό του και προτίμησε να μην πει πολλά πράγματα: «Είναι τραγικό αυτό που έγινε. Ντρέπομαι και να μιλήσω. Το καλύτερο είναι αυτό που είπε ο Νυφαντόπουλος, ότι εμείς εδώ μπορεί ν’ αγωνιζόμαστε, αλλά δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε εμείς για να απαλύνει τη λύπη αυτών των ανθρώπων. Καλύτερα να μην πεις τίποτα».

Τέλος, για τους στόχους του στο μέλλον είπε ότι θα προσπαθήσει για το καλύτερο, δηλαδή για ένα πανελλήνιο ρεκόρ και το χρυσό στη Βουδαπέστη στο Παγκόσμιο.

Προηγήθηκε η απονομή του μεταλλίου στον 24χρονο πρωταθλητή από τα Γρεβενά και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

 

Σημειώνεται ότι ο Τεντόγλου «έγραψε ιστορία» για άλλη μια φορά σήμερα, καθώς έγινε ο πρώτος άλτης του μήκους ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου τρεις διαδοχικές φορές.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή