Εμμανουηλίδου στην «Κ» για την τραγωδία στα Τέμπη: Ελπίζω να μην ξαναγίνει ποτέ – Το μυαλό μου είναι στις οικογένειες

Εμμανουηλίδου στην «Κ» για την τραγωδία στα Τέμπη: Ελπίζω να μην ξαναγίνει ποτέ – Το μυαλό μου είναι στις οικογένειες

«Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και να μπει το… μαχαίρι στο κόκκαλο. Αδιανόητο αυτό που έγινε», δήλωσε στο kathimerini.gr η νεαρή σπρίντερ.

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία συμβολική κίνηση και μία καλή επίδοση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης έφεραν στο προσκήνιο την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. 

Η 20χρονη πρωταθλήτρια μικρών αποστάσεων με μία κίνησή της πριν από τον αγώνα των 60μ. έγινε κρίκος που ένωσε το δράμα δύο λαών: της Ελλάδος και της Τουρκίας.

Τα μεγάφωνα στην αρένα «Ατακόϊ» ανακοινώνουν τους προκριματικούς των 60 μ. Η Πολυνίκη Εμμανoυηλίδου, όταν ακούγεται το όνομά της, δείχνει με το δάχτυλο το πένθος που φορούσε στη στολή της, στο σημείο της καρδιάς, το φίλησε και, στη συνέχεια, έδειξε τον ουρανό.

Έλληνες και Τούρκοι ξεσπούν σε χειροκροτήματα. Μία κίνηση, ένα φιλί, που ένωσε τον πόνο δύο λαών. Κάποιοι δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Εξάλλου, ο καταστροφικός σεισμός και το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών «στοίχειωσαν» τους πολίτες των δύο χωρών.

«Ήταν κάτι που μου βγήκε αυθόρμητα. Αυτό ένιωσα και αυτό έκανα. Το μυαλό μου είναι συνεχώς εκεί. Σε αυτές τις οικογένειες… Στα παιδιά… Ελπίζω κάτι τέτοιο να μην ξαναγίνει ποτέ. Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και να μπει το… μαχαίρι στο κόκκαλο. Αδιανόητο αυτό που έγινε», δήλωσε στο kathimerini.gr η νεαρή σπρίντερ.

Η πρωταθλήτριά μας διένυσε την απόσταση σε 7,26, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ αλλά και ένα από τους καλύτερους χρόνους στην ελληνική ιστορία των 60 μ. Ποια όμως είναι η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου; 

Κατάγεται από τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, γεννήθηκε το 2003, και ασχολείται με τον στίβο μόνο τέσσερα χρόνια.

«Πριν μπω στον χώρο του στίβου έπαιζα ποδόσφαιρο. Μία ημέρα οι φίλες μου μού λένε “πάμε να γραφτούμε στον στίβο;”». Εγώ δεν ήξερα καλά – καλά ούτε τι είναι ο στίβος. Πήγαμε και στην αρχή δεν με ενθουσίασε. Η προπονήτριά μου Κατερίνα Αλεξοπούλου κάτι είδε σε εμένα και κατάφερε να με πείσει να μείνω. Στην Κωνσταντινούπολη ταξίδεψα με στόχο να πετύχω ένα ατομικό ρεκόρ. Τελικά, βγήκε ένας καλός χρόνος. Δούλεψα πολύ για να επιτευχθεί αυτό και χαίρομαι που βγήκε σε έναν τόσο σπουδαίο αγώνα», μας είπε η φοιτήτρια της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου αποτελεί το μέλλον της Ελλάδος στα σπριντ. Το περασμένο καλοκαίρι έκανε δικό της το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μ. για την ηλικιακή κατηγορία -20 ετών (23.20). Επόμενος στόχος της το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου Κ23. 

«Εφόσον όλα πάνε καλά και δεν έχω κάποιο πρόβλημα θα αγωνιστώ και στα 100 και στα 200 μ. Σε αυτή τη διοργάνωση ελπίζω να έρθει ένα μετάλλιο», τόνισε η 19χρονη αθλήτρια.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή