Αποζημίωση της UEFA στους φιλάθλους της Λίβερπουλ μετά το χάος στον τελικό του Champions League

Αποζημίωση της UEFA στους φιλάθλους της Λίβερπουλ μετά το χάος στον τελικό του Champions League

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει τα χρήματα σε όλους ανεξαιρέτως τους 19.618 φίλους των Reds

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα μήνες μετά τον επεισοδιακό τελικό του Champions League στο Παρίσι, η UEFA ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει όλους τους φιλάθλους της Λίβερπουλ, οι οποίοι έζησαν χαοτικές στιγμές έξω από το «Σταντ ντε Φρανς».

Μετά το πόρισμα – «κόλαφος» της ανεξάρτητης επιτροπής που κλήθηκε να εξετάσει το οργανωτικό χάος έξω από το γήπεδο του τελικού, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει τα χρήματα σε όλους ανεξαιρέτως τους 19.618 φίλους των Reds.

Σύμφωνα με το πόρισμα αυτό, η UEFA έχει την «κύρια ευθύνη» για τις αστοχίες στον τομέα της οργάνωσης και ασφάλειας του τελικού, με χιλιάδες οπαδούς να μένουν εγκλωβισμένοι στη μοναδική θύρα που εξυπηρετούσε την είσοδό τους και την αστυνομία να απαντά με απρόκλητη χρήση σπρέι πιπεριού και δακρυγόνων για να διασπάσει το πλήθος.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τον περσινό τελικό του Champions League κυμάνθηκαν από 70 έως 690 ευρώ. Η UEFA θα δώσει πλήρη αποζημίωση στη Λίβερπουλ, η οποία στη συνέχεια θα μοιράσει τα χρήματα στους οπαδούς της.

Πάντως, τρεις νομικές εταιρείες που εκπροσωπούν σχεδόν 3.000 «Κόκκινους» έχουν προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξουν περαιτέρω νομικές ενέργειες κατά της UEFA αν αποζημιωθεί μόνο η τιμή του εισιτηρίου και όχι παραπάνω χρήματα. Οι εταιρείες αυτές υποστηρίζουν ότι οι οπαδοί της βρετανικής ομάδας δικαιούνται αποζημίωση για σωματικά και ψυχολογικά τραύματα με βάση τον γαλλικό νόμο.

Την Τρίτη, ο γενικός διευθυντής της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, δήλωσε: «Λάβαμε υπόψη μας έναν μεγάλο αριθμό απόψεων – δημόσιων και ιδιωτικών – και πιστεύουμε ότι αυτό το σχήμα αποζημιώσεων είναι πλήρες και δίκαιο».

Με πληροφορίες από Guardian

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή