Αραβικό άνοιγμα στην Ευρωλίγκα με πρόταση ύψους 150 εκατ.

Αραβικό άνοιγμα στην Ευρωλίγκα με πρόταση ύψους 150 εκατ.

Μία ακόμη σπουδαία νίκη, μετά την κακή παρένθεση του Μιλάνου, πέτυχε ο Ολυμπιακός (19-8), αυτή τη φορά επί της Μπαρτσελόνα (18-9) στο «καυτό» ΣΕΦ με 77-70

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμη σπουδαία νίκη, μετά την κακή παρένθεση του Μιλάνου, πέτυχε ο Ολυμπιακός (19-8), αυτή τη φορά επί της Μπαρτσελόνα (18-9) στο «καυτό» ΣΕΦ με 77-70. Παρά το κακό ξεκίνημά τους (11-20 η α΄ περίοδος), οι «ερυθρόλευκοι», ισορρόπησαν γρήγορα την αναμέτρηση, βγήκαν νικητές και στα τρία επόμενα δεκάλεπτα και ψάχνουν ξανά… χώρο για να κάνουν δική τους την 1η θέση τής κανονικής περιόδου. Λαρεντζάκης (14 π.), ΜακΚίσικ (14) και Βεζένκοφ (13) ήταν οι πρωταγωνιστές.

Την ίδια στιγμή, η Ευρωλίγκα εξακολουθεί να ελκύει τα πετροδόλαρα του Ντουμπάι, προσδοκώντας σε μεγάλη οικονομική ανάσα στα ταμεία της.

Και αν πιστέψουμε το χθεσινό δημοσίευμα της Mundo Deportivo, στο αμέσως επόμενο συμβούλιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, οι 13 μέτοχοι (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπασκόνια, Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Εφές, Αρμάνι, Μακάμπι, Ζαλγκίρις, Βιλερμπάν, Μπάγερν και ΤΣΣΚΑ) θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα αποδεχτούν πρόταση 150 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα έξι χρόνια.

Τι περιλαμβάνει το πλάνο των Αράβων; Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν το συγκεκριμένο ποσό υπό την προϋπόθεση πως αρχικά μια ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα εκπροσωπείται στην Ευρωλίγκα με wild card από τη σεζόν 2024-25 ενώ, εν συνεχεία, περιλαμβάνεται και η διεξαγωγή των Φάιναλ 4 του 2025 και του 2029.

Εάν οι μέτοχοι πουν το «ναι», τότε θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιη και η αύξηση των ευρωπαϊκών ομάδων στη διοργάνωση, με την Παρί και τους Λόντον Λάιονς να είναι εδώ και καιρό στην αναμονή, αλλά και η συμφωνία με τη FIBA σε ό,τι αφορά το καλεντάρι, τα «παράθυρα» και την ιδέα της ένωσης του BCL με το Γιούροκαπ.

• Ο Παναθηναϊκός ρίχνεται απόψε (22.00) στη μάχη της «διαβολοβδομάδας» της Ευρωλίγκας, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη Μονακό. Οι «πράσινοι» θα στερηθούν τις υπηρεσίες των τραυματιών Γκουντάιτις, Αγραβάνη και Γουόλτερς, με τον Χρήστο Σερελή να θεωρεί «κλειδί» της αναμέτρησης τη διαχείριση της κούρασης, αλλά και την αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή