O Ρονάλντο στηρίζει τους σεισμοπλήκτους

O Ρονάλντο στηρίζει τους σεισμοπλήκτους

Ο Πορτογάλος σταρ έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια σε Τουρκία και Συρία, ενώ υποδέχθηκε 10χρονο θαυμαστή του που έχασε τον πατέρα του

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ευαίσθητο πρόσωπό του, μακριά από αυτό του βεντετισμού και του εγωισμού, έδειξε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με δύο κινήσεις του υπέρ των σεισμοπλήκτων σε Τουρκία και Συρία που σχολιάστηκαν ευμενώς σε παγκόσμια κλίμακα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας Daily Mail, χωρίς να έχει γίνει γνωστό νωρίτερα, ο βετεράνος άσος της σαουδαραβικής Αλ Νασρ φρόντισε για την αποστολή ενός αεροσκάφους γεμάτου με ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία η ισπανική εφημερίδα Marca εκτιμά σε 350.000 δολάρια. Η πτήση προς τα κέντρα διαλογής ανθρωπιστικής βοήθειας περιείχε μεγάλο εύρος αντικειμένων πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς Τούρκους και Σύρους, όπως σκηνές, πακέτα με τροφή, κρεβάτια και κλινοσκεπάσματα, βρεφική τροφή και γάλα, καθώς και ιατροφαρμακευτικές προμήθειες. Ο Ρονάλντο είναι γνωστό από το παρελθόν ότι συνεργάζεται με διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Επιπλέον, την περασμένη Παρασκευή ο πρώην άσος των Ρεάλ, Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους υποδέχθηκε στο Ριάντ έναν δεκάχρονο θαυμαστή του από τη Συρία, του οποίου ο πατέρας σκοτώθηκε στους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου. Το σαουδαραβικό σωστικό συνεργείο που είχε σπεύσει στη Συρία ρώτησε τον μικρό Ναμπίλ Σαΐντ τι επιθυμία είχε, αφού ανασύρθηκε υγιής, και η απάντηση ήταν ότι ήθελε να δει τον Κριστιάνο Ρονάλντο να παίζει. Οι Σαουδάραβες μετέφεραν αυτή την επιθυμία του παιδιού, το οποίο λιγότερο από ένα μήνα μετά βρέθηκε όχι μόνο στην εξέδρα στον αγώνα Αλ Νασρ – Αλ Μπατίν, αλλά και στην αγκαλιά του Πορτογάλου σούπερ σταρ που πήγε μετά τον αγώνα να γνωρίσει τον μικρό θαυμαστή του. Τον Φεβρουάριο ο Ρονάλντο είχε δώσει άδεια για δημοπρασία κάποιων από τις φανέλες του, υπό τον όρο τα έσοδα να πάνε εξ ολοκλήρου υπέρ των σεισμοπλήκτων σε Τουρκία και Συρία.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι μέσω του ιδρύματός του ο Λιονέλ Μέσι πρόσφερε 3,5 εκατ. ευρώ υπέρ των σεισμοπλήκτων, την ώρα που η FIFA έδινε 935.000 ευρώ και η UEFA μόνο 200.000 ευρώ…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή