Η Κυριακή της «φωτιάς»

Όπως είχε διαφανεί εδώ και πολύ καιρό, το φινάλε της φετινής κούρσας είναι συγκλονιστικό, κάτι που επιβεβαιώνεται και στους αγωνιστικούς χώρους.

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την ΑΕΚ το πολυσυζητημένο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, έμοιαζε με μια ακόμα μέρα στο γραφείο και πλέον η τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ θα καθορίσει την τελική εικόνα, τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα. Όπως, άλλωστε, είχε διαφανεί εδώ και πολύ καιρό το φινάλε της φετινής κούρσας αναμενόταν συγκλονιστικό, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στους αγωνιστικούς χώρους. Η Ενωση με τη νίκη της στο Περιστέρι πέρασε στην πρώτη θέση, ακολουθεί ο Παναθηναϊκός, ενώ λίγο πιο μακριά είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Όμως πολλά είναι αυτά που μπορούν να ανατραπούν την Κυριακή και η τελική κατάταξη να είναι διαφορετική, ενόψει και των πλέι οφ που ακολουθούν.

Η ΑΕΚ (59β.) υποδέχεται τον Ολυμπιακό (53β.) και με νίκη παραμένει στην πρώτη θέση, ό,τι και να κάνει την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός (58β.) που θα παίζει με τον αδιάφορο βαθμολογικά Ατρόμητο στο Περιστέρι. Οι «πράσινοι» θα ανέβουν αυτοί στην κορυφή στην περίπτωση που κερδίσουν και δεν κερδίσει η ΑΕΚ. Υπάρχει μόνο μια περίπτωση ισοβαθμίας, να χάσουν οι «κιτρινόμαυροι» από τον Ολυμπιακό και ο Παναθηναϊκός να αναδειχτεί ισόπαλος με τον Ατρόμητο και σε αυτή την περίπτωση πρώτη θα είναι η ΑΕΚ που έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων από την στιγμή που οι δύο ομάδες έχουν από μια νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Στην «μάχη» της 3ης θέσης, ο Ολυμπιακός αν καταφέρει να φύγει νικητής από την «Αγιά Σοφιά» την κερδίζει αυτός έναντι του ΠΑΟΚ (51β.). Αν ηττηθεί και ο Δικέφαλος φύγει με το τρίποντο από τον Βόλο, προσπερνά τους «ερυθρόλευκους», ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας στο ντέρμπι και νίκης του ΠΑΟΚ στο «Πανθεσσαλικό» οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με αυτή της Θεσσαλονίκης να υπερτερεί, καθώς είχε επικρατήσει στο «Καραϊσκάκη» με 2-1, ενώ στην Τούμπα η αναμέτρηση έμεινε στο 0-0.

Ακόμα πιο πολύπλοκη είναι η κατάσταση στην ουρά, καθώς η Λαμία έχει 16 βαθμούς, ο Ιωνικός 15 και ο Λεβαδειακός 14 βαθμούς. Η Λαμία παίζει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, ο Ιωνικός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης και ο Λεβαδειακός περιμένει τον ΟΦΗ. Αν κερδίσουν και οι τρεις, τότε η σειρά της τελικής κατάταξης παραμένει αμετάβλητη. Στα πιο βατά σενάρια, αν η Λαμία ηττηθεί και κερδίσουν ο άλλοι δύο, τότε μένει τελευταία, αν έρθει ισόπαλη και νικήσουν οι διώκτες της, ο Ιωνικός την προσπερνά και ο Λεβαδειακός την «πιάνει» στους 17 βαθμούς. Δεν υπάρχει σενάριο τριπλής ισοβαθμίας, όμως Λαμία και Ιωνικός μπορούν να ισοβαθμήσουν στους 16 πόντους (ήττα Λαμίας και ισοπαλία Ιωνικού), η Λαμία με τον Λεβαδειακό στους 17 (ισοπαλία Λαμίας, νίκη Λεβαδειακού) και ο Ιωνικός με τον Λεβαδειακό στους 15β. (ήττα Ιωνικού και ισοπαλία Λεβαδειακού). Τέλος ο Ιωνικός μπορεί να πέσει στην τελευταία θέση αν δεν κερδίσει και νικήσει ο Λεβαδειακός, ο οποίος μάλιστα μπορεί να πάει ακόμα και 12ος αν επικρατήσει του ΟΦΗ και χάσουν και η Λαμία και ο Ιωνικός.

Στις μεταξύ τους ισοβαθμίες, ο Ιωνικός υπερτερεί της Λαμίας (μια νίκη, μια ισοπαλία), Λαμία και Λεβαδειακός έχουν δύο ματς χωρίς τέρματα και θα εξαρτηθεί από τη διαφορά τερμάτων, ενώ ο Λεβαδειακός υπερτερεί του Ιωνικού (μια νίκη και μια ισοπαλία στα μεταξύ τους ματς).

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή