Τσάμπιονς Λιγκ: Δύο ακόμη εισιτήρια ψάχνουν κάτοχο σε Μάντσεστερ, Πόρτο

Τσάμπιονς Λιγκ: Δύο ακόμη εισιτήρια ψάχνουν κάτοχο σε Μάντσεστερ, Πόρτο

Η Σίτι υποδέχεται τη Λειψία και η Πόρτο την Ιντερ με στόχο τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτές σε κάθε αποτέλεσμα είναι οι αποψινές ρεβάνς του Τσάμπιονς Λιγκ, στη φάση των «16» (εκεί όπου ήδη βρίσκονται οι Μπενφίκα, Τσέλσι, Μπάγερν, Μίλαν), με τη Μάντσεστερ Σίτι να υποδέχεται τη Λειψία (1-1 ο πρώτος αγώνας στη Γερμανία) και την Πόρτο να προσπαθεί να ανατρέψει το προβάδισμα με 1-0 που έχει η Ιντερ από τον αγώνα του Μιλάνου.

Στο Ετιχαντ Στέιντιουμ του Μάντσεστερ, η Σίτι είναι μεν το φαβορί κόντρα στη Λειψία, αλλά η αδυναμία της να σκοράρει με άνεση τον τελευταίο καιρό –και στη Λειψία, όπου σκόραρε μόνο μία φορά, αλλά και στο πρωτάθλημα το Σάββατο με το ισχνό 1-0 επί της Κρίσταλ Πάλας– κάνει τους φίλους της να ανησυχούν για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η Λειψία έχει τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά εκτός έδρας σε αντεπιθέσεις, ακόμη και αν απουσιάζουν οι Νκουνκού και Σλάγκερ, ενώ της αρκεί μια ισοπαλία για να πάει το ματς στην παράταση ή και στα πέναλτι. Υπενθυμίζεται ότι στους έξι τελευταίους μήνες έχει ηττηθεί μόνο δύο φορές. Ολα αυτά κρατούν τον Γκουαρδιόλα στα… κάρβουνα για το αποψινό ματς: «Είναι πολύ επιθετικοί, πιέζοντας ψηλά και με απίστευτη δημιουργία με οκτώ παίκτες μέσα και δύο εκπληκτικούς ακραίους μπακ χαφ», σημείωσε χθες ο Καταλανός τεχνικός.

Στο έτερο ματς της βραδιάς, η Ιντερ έχει να υπερασπιστεί το 1-0 του «Μεάτσα» στο Οπόρτο, ώστε να μη μείνει έξω από την οκτάδα όπου βρίσκεται ήδη η «αιώνια» αντίπαλος Μίλαν – το ίδιο όμως ισχύει και για την Πόρτο, που βλέπει την Μπενφίκα να ετοιμάζεται ήδη για την κλήρωση των προημιτελικών την Παρασκευή.

Ο Πορτογάλος προπονητής Σέρτζιο Κονσεϊσάο γνωρίζει ότι η ήττα της Ιντερ από τη Σπέτσια στο πρωτάθλημα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, αφού οι «νερατζούρι» έχουν χάσει πια κάθε ελπίδα να πιάσουν τη Νάπολι στη Σέριε Α.

«Ξέρουμε τον αντίπαλό μας, αλλά πάνω από όλα ξέρουμε τι είμαστε εμείς ικανοί να κάνουμε. Θέλουμε να έχουμε ένταση, καλό πρέσινγκ, επιθετικότητα και κυρίως εξυπνάδα», δήλωσε χθες ο τεχνικός της Πόρτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή