Ύστατο χαίρε στον Μίμη Παπαϊωάννου

Ύστατο χαίρε στον Μίμη Παπαϊωάννου

Το ελληνικό ποδόσφαιρο αποχαιρετίζει σήμερα μια εμβληματική μορφή του

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες φίλοι της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου θα αποχαιρετίσουν σήμερα τον εμβληματικό Μίμη Παπαϊωάννου, ο οποίος έφυγε την περασμένη Τετάρτη από τη ζωή στα 81 του χρόνια, ύστερα από πολύχρονες δυσκολίες που αντιμετώπισε με την υγεία του. Η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από σήμερα τις 9 το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, απέναντι από την Opap Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια, ένας εκ των τεσσάρων πυλώνων της οποίας απεικονίζει, τιμής ένεκεν, τη μορφή του. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 2 μ.μ. από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και η ταφή του θα ακολουθήσει στις 4.30 μ.μ. στο Δημοτικό Κοιμητήριο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Σε λαϊκό προσκύνημα θα εκτεθεί σήμερα η σορός του στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, απέναντι από την Opap Arena.

Η είδηση της απώλειας προκάλεσε θλίψη, με πολλές ομάδες, θεσμικούς φορείς και ανθρώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου να εκφράζουν τη συγκίνησή τους. Ειπώθηκαν λόγια από καρδιάς και όχι για το θεαθήναι, καθώς πέρα από την αδιαμφισβήτητη ποδοσφαιρική αξία του είχε κερδίσει με το ήθος και την προσωπικότητά του τον σεβασμό όλων των Ελλήνων φιλάθλων. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Γιάννη Παπαδάτου, πρώην ομοσπονδιακού προπονητή Παίδων, Νέων και πρώην διευθυντή των σχολών προπονητών ποδοσφαίρου της ΓΓΑ, ο οποίος επί σειράν ετών υπήρξε πολύ στενός φίλος του Μίμη Παπαϊωάννου:

«Ο Μίμης ήταν από τα ηθικότερα παιδιά. Εξαίρετος οικογενειάρχης, φίλος και τεράστιος παίκτης, που συνδύαζε τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά του με την ανθρωπιά και τον σεβασμό απέναντι σε όλους· συμπαίκτες, αντιπάλους, μέσα και έξω από το γήπεδο. Ηταν ευγενέστατος και καλοσυνάτος, είχε σπάνιες αρετές για την ποδοσφαιρική του αξία, που δεν συναντάμε συχνά. Αγωνιστικά ήταν ακούραστος. Δούλευε και στα 90΄ του αγώνα. Υπήρχαν μεγάλοι παίκτες που ήθελαν πίσω τους πάντα έναν παίκτη στυλ Δομάζου, όμως αυτός δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο. Αν πήγαινε στη Ρεάλ θα άλλαζε την προσωπική πορεία του και όχι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν, είναι και θα παραμείνει ομιχλώδες, εξαρτημένο και προβληματικό, όπως τα περισσότερα γύρω από αυτό».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή