Σκοποβολή: Ο Τάσος Κορακάκης ετοιμάζει τη νέα… Αννα

Σκοποβολή: Ο Τάσος Κορακάκης ετοιμάζει τη νέα… Αννα

Ο προπονητής των προκρίσεων και των μεγάλων επιτυχιών μιλά στην «Κ» για το νέο του στοίχημα, τη Χριστίνα Μόσχη, που μαζί με την Αννα πήραν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Τάσο Κορακάκη το ευρύ κοινό τον γνωρίζει ως μπαμπά και προπονητή της Αννας Κορακάκη. Οι παλαιότεροι τον ξέρουν και από τον πρωταθλητισμό του στη σκοποβολή. Τώρα όμως, με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, τον μάθαμε και ως… μπαμπά των προκρίσεων. Από τις τρεις προκρίσεις που έχει κατακτήσει, έως τώρα, η χώρα μας οι δύο έχουν την προπονητική… σφραγίδα του παλαιού πρωταθλητή. Η Άννα Κορακάκη και η Χριστίνα Μόσχη έκλεισαν ήδη «εισιτήρια» για τη Γαλλία και ο Τάσος Κορακάκης ζει ένα νέο όνειρο.  

«Όταν ήμουν αθλητής, δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω προπονητής και ούτε θα είχα ασχοληθεί, εάν δεν ξεκινούσε κάποιο από τα παιδιά μου σκοποβολή. Το 2004 δεν κατάφερα να προκριθώ γιατί είχα ένα πρόβλημα με τη μέση και το 2012 έχασα την πρόκριση για 0,1 χιλιοστά. Η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ένα όνειρο που δεν πραγματοποιήθηκε και τώρα, μέσα από τις αθλήτριές μου, πήρα τη χαρά σε πολλαπλάσιο βαθμό», δήλωσε στο kathimerini.gr ο Τάσος Κορακάκης.

Η 21χρονη Χριστίνα Μόσχη έχει καταγωγή από Πιερία και η 4η θέση που πήρε στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ., στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, της έδωσε την πρόκριση. «Η Χριστίνα είναι αθλήτρια του συλλόγου μας και προπονείται μαζί μας περίπου 1,5 χρόνο. Επειδή σπουδάζει ιατρική στη Λάρισα, της δίνω πρόγραμμα προπονήσεων για εκεί και κάνουμε μαζί προπόνηση όταν ανεβαίνει στη Δράμα. Είναι κάτι πολύ δύσκολο και αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία σε αυτό που πέτυχε. Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως ταλαντούχα αθλήτρια, αλλά δεν κάνουμε μαζί τις προπονήσεις που θα έπρεπε. Εάν τις κάναμε, θα βρισκόταν σε άλλο επίπεδο», μας είπε ο προπονητής.

Και μπορεί η Χριστίνα Μόσχη να μην προπονείται όσο θα έπρεπε με τον προπονητή της, ο Τάσος Κορακάκης όμως διαθέτει τις δυνατότητες για να κατακτήσουν οι αθλήτριές του ένα χρυσό μετάλλιο και μία ολυμπιακή πρόκριση ακόμα και με συμβουλές από το τηλέφωνο. «Για προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσα να ταξιδέψω στο Ταλίν Εσθονίας και έτσι η Αννα και η Χριστίνα αγωνίστηκαν με κοουτσάρισμα από το τηλέφωνο. Η Αννα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και η Χριστίνα ήρθε 4η», μας λέει γελώντας.        

«Περίεργο συναίσθημα» 

Ο Τάσος Κορακάκης είναι μπαμπάς της Αννας και προπονητής της. Τώρα προπονεί και τη Χριστίνα που αγωνίζεται στο ίδιο όπλο με την Αννα. Πώς είναι τα συναισθήματα του προπονητή όταν υπάρχει και το πατρικό ενδιαφέρον; «Είναι περίεργο το συναίσθημα. Από τη μία έχω την Αννα που, εκτός από αθλήτριά μου, είναι και παιδί μου και από την άλλη έχω μία νέα ταλαντούχα αθλήτρια. Το δεύτερο αποτελεί για έναν προπονητή μεγάλη πρόκληση. Οπως και να χει είναι λίγο περίεργο», μας είπε χαμογελώντας.

Πριν από λίγες ημέρες, η Άννα Κορακάκη πρόσθεσε ακόμη ένα μετάλλιο στην πλούσια συλλογή της. Η Ολυμπιονίκης μας έχει εξασφαλίσει τη πρόκριση για το Παρίσι και δουλεύει πάνω σε αυτό. «Υπήρχαν κάποια προσωπικά θέματα που μας κράτησαν λίγο πίσω, αλλά η Αννα διαθέτει το σθένος και όταν μπει σε τελικό θα πάει καλά. Στο δικό μας άθλημα υπάρχουν 10-15 αθλήτριες που βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο. Κάθε φορά στόχος μας είναι η πρόκριση σε τελικό και από εκεί και πέρα οι διαφορές είναι τόσο μικρές που δεν μπορούμε να πούμε τίποτα», τόνισε ο έμπειρος προπονητής.

Ο Τάσος Κορακάκης, όταν ήταν αθλητής, δεν ονειρευόταν να γίνει προπονητής. Στο Παρίσι όμως αναμένεται να οδηγήσει στο… ολυμπιακό όνειρο δύο αθλήτριες. Ισως από αυτό το όνειρο να λείπει προς το παρόν ένα κομματάκι, η πρόκριση του Διονύση Κορακάκη. «Σίγουρα έτσι θα ήταν ολοκληρωμένο το όνειρο. Στους άνδρες οι προκρίσεις είναι πολύ δύσκολες. Υπάρχουν πολλοί αθλητές υψηλού επιπέδου και ο Διονύσης δεν είναι ακόμη σε τέτοιο επίπεδο. Φυσικά, θα αγωνιστούμε και θα διεκδικήσουμε το καλύτερο», υπογράμμισε.

Οι επόμενες υποχρεώσεις περιλαμβάνουν τον Μάιο το παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού, τον Ιούνιο τα European Games και τον Αύγουστο το παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί επίσης στο Μπακού. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή