Λιούις Χάμιλτον: Το μονοθέσιο της Red Bull είναι ό,τι πιο γρήγορο έχω δει στην F1

Λιούις Χάμιλτον: Το μονοθέσιο της Red Bull είναι ό,τι πιο γρήγορο έχω δει στην F1

Η Mercedes και η Aston Martin έχουν αμφότερες συγκεντρώσει από 38 βαθμούς στην κατάταξη των κατασκευαστών μετά από δύο αγώνες και βρίσκονται ήδη 49 βαθμούς πίσω από την ομάδα της Red Bull.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Grand Prix της Formula 1 στη Σαουδική Αραβία, ο Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε και πάλι μακριά από την κορυφή, στην πέμπτη θέση και, μετά τον αγώνα, ο επτά φορές πρωταθλητής επαίνεσε το μονοθέσιο που έχει φτιάξει η αντίπαλη ομάδα, Red Bull, στη φετινή σεζόν.

«Σίγουρα δεν έχω ξαναδεί τόσο γρήγορο αυτοκίνητο», σχολίασε ο Χάμιλτον. «Όταν ήμασταν γρήγοροι, δεν ήμασταν τόσο γρήγοροι. Είναι το ταχύτερο μονοθέσιο που έχω δει, ειδικά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα.

«Δεν ξέρω πώς, αλλά (σ.σ ο Φερστάπεν) πέρασε από δίπλα μου με μεγάλη ταχύτητα και δεν μπήκα καν στον κόπο να τον μπλοκάρω, επειδή υπήρχε τεράστια διαφορά ταχύτητας. Όλοι θέλουν να δουν μια κλειστή “μάχη”, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Δεν είναι δικό μου πρόβλημα, δεν φταίω εγώ».

Τα προηγούμενα χρόνια, η Mercedes ήταν η κυρίαρχη δύναμη στην F1, κατακτώντας οκτώ συνεχόμενα πρωταθλήματα κατασκευαστών μεταξύ 2014 και 2021, αλλά πλέον η εικόνα έχει αλλάξει.

Ο Χάμιλτον τερμάτισε όγδοος στις κατατακτήριες δοκιμές στην Τζέντα, όντας σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Πέρεζ, με τον Ράσελ να τα πηγαίνει καλύτερα στην τέταρτη θέση, αλλά και πάλι σχεδόν έξι δέκατα του δευτερολέπτου πιο πίσω.

Με την Red Bull τόσο μπροστά, ο Χάμιλτον λέει ότι ο στόχος της Mercedes στο άμεσο μέλλον είναι να προσπαθήσει να ανταγωνιστεί την Aston Martin.

«Είμαστε ακόμα πολύ, πολύ μακριά από τη Red Bull», σχολίασε ο Χάμιλτον. «Είναι σίγουρα περίεργο να βλέπουμε ότι η Ferrari είναι πίσω μας και αυτό είναι θετικό για εμάς».

Η Mercedes και η Aston Martin έχουν αμφότερες συγκεντρώσει από 38 βαθμούς στην κατάταξη των κατασκευαστών μετά από δύο αγώνες και βρίσκονται ήδη 49 βαθμούς πίσω από την ομάδα της Red Bull.

Η σεζόν της F1 κάνει διάλειμμα για μια εβδομάδα πριν επιστρέψει στη Μελβούρνη στις 2 Απριλίου για το Grand Prix της Αυστραλίας.

Πηγή: CNN

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή