Σούπερ Λιγκ 1: Ανεβαίνει το θερμόμετρο

Σούπερ Λιγκ 1: Ανεβαίνει το θερμόμετρο

«Οχι» ΕΠΟ στη ΣΛ1 για διαιτητές – Πολλά ερωτήματα για τη σύσκεψη της Δευτέρας

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και µε επίσηµη τοποθέτησή της η ΕΠΟ άφησε τη Δευτέρα μισάνοικτο ένα παράθυρο για τη συνδρομή της Σούπερ Λιγκ 1 στη διαδικασία επιλογής ξένων διαιτητών στα πλέι οφ, με χθεσινή ανακοίνωσή της απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο εξωγενούς παρέμβασης, επικαλούμενη τους διεθνείς κανονισμούς:

«Σχετικά με την πρόταση του προέδρου της SL1 κ. Μαρινάκη για παροχή βοήθειας ώστε να βρεθούν ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι, έχουμε την υποχρέωση να διευκρινίσουμε τα κάτωθι. 1. Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας της FIFA, άρθρο 12.1: «…ουδεμία ομάδα, λίγκα ή άλλο τμήμα της ομοσπονδίας μπορεί να παρεμβαίνει στη διαδικασία ορισμού των διαιτητών».

2. Σύμφωνα με τη «Διαιτητική Συνθήκη» της UEFA, Section Annex A A.6 Para 1, 10 & 12.: «Ο καθορισμός διαιτητών και παρατηρητών είναι θεμελιώδης όρος για την επαγγελματική πρόοδο και ο ορισμός τους πρέπει να υπόκειται στην Επιτροπή Διαιτησίας και στο Τμήμα Διαιτησίας (της Ομοσπονδίας).

Με βάση τα ανωτέρω είναι προφανές ότι οποιαδήποτε παρέμβαση ή συμμετοχή οποιουδήποτε τρίτου σε αυτή τη διαδικασία είναι απολύτως εκτός των κανονισμών της UEFA και της FIFA, αφού, σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτούς, μόνο η ΚΕΔ/ΕΠΟ και ουδείς άλλος έχει μια τέτοια αρμοδιότητα».

Κρίσιμο σημείο στην όποια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης θα αποδειχθεί η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα σύσκεψη του Στιβ Μπένετ με τους προέδρους των ομάδων των πλέι οφ, χωρίς να έχει καθοριστεί μέχρι στιγμής το πλαίσιο της συνάντησης, ούτε και είναι ξεκάθαρο εάν θα γίνει αποδεκτή η πρόσκληση και από τις 6 ομάδες.

Είναι εξαιρετικά αμφίβολο, π.χ., το αν θα αποδεχθεί ο Ολυμπιακός τη συνεργασία με έναν άνθρωπο που τον έχει απαξιώσει και τον έχει χαρακτηρίσει με κάθε τρόπο, «ανίκανο».

Η επίσημη θέση των ομάδων αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες, με πιθανές αρκετές παρασκηνιακές διεργασίες.

Το κλίμα παραμένει πολύ βαρύ, με τον πρόεδρο του Αρη, Θόδωρο Καρυπίδη, να εξαπολύει χθες, μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6, σφοδρή επίθεση κατά των Μπαλτάκου, Μπένετ και Λουτσέσκου.

«Θα φύγει κι αυτός κάποια στιγμή και θα βρείτε κάτι άλλο να σας χαλάει το… ελβετικό μας πρωτάθλημα», απάντησε, μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή