Μο Φάρα: Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο τετράκις Ολυμπιονίκης

Μο Φάρα: Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο τετράκις Ολυμπιονίκης

Τέλος εποχής για τον σπουδαίο αθλητή, που θα τρέξει τον τελευταίο αγώνα του στις 10 Σεπτεμβρίου.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μο Φάρα ανακοίνωσε πως θα ολοκληρώσει την καριέρα του στον στίβο συμμετέχοντας στο Great North Run, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο τετράκις ολυμπιονίκης τερμάτισε ένατος στον τελευταίο του Μαραθώνιο, στο Λονδίνο, καλύπτοντας την απόσταση των 42,195 χιλιομέτρων σε δύο ώρες, δέκα λεπτά και 28 δευτερόλεπτα, σε απόσταση εννέα λεπτών από τον Κενυάτη νικητή, Κέλβιν Κιπτούμ.

Ο 40χρονος Βρετανός δρομέας θα αγωνιστεί στο Great Manchester Run των 10 χλμ. , στις 21 Μαΐου, πριν από τον ημιμαραθώνιο Great North Run, που θα διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου.

«Ενα κομμάτι του εαυτού μου ήθελε να κλάψει», είπε ο Φάρα μιλώντας στο BBC λίγο μετά τον τερματισμό στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, και πρόσθεσε: «Θα μου λείψει αυτό το συναίσθημα, είμαι συναισθηματικά φορτισμένος σήμερα (σ.σ.: εχθές).

Το Great North Run, θα είναι το τελευταίο μου τρέξιμο και αυτό θα είναι το αντίο μου. Η καριέρα μου ήταν καταπληκτική, η γυναίκα και τα παιδιά μου ήταν μαζί μου σε αυτό το ταξίδι και θέλω να τους δώσω χρόνο τώρα, καθώς και να ασχοληθώ με το άθλημα στη βάση και να ανταποδώσω όσα πήρα».

Σημειώνεται πως ο Φάρα έχει νικήσει έξι φορές στο Great North Run.

Πηγή: ΑΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή