Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: «Χ» και η αγωνία παρατείνεται

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: «Χ» και η αγωνία παρατείνεται

Ολα παραμένουν ρευστά, με τις δυο ομάδες στους 76 βαθμούς. Οι «πράσινοι» διατηρούν ένα μικρό πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, όπου υπερτερούν και μένει να φανεί αν οι ισορροπίες θα αλλάξουν την ερχόμενη Τετάρτη

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στο μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου και έτσι η αγωνία για τον πρωταθλητή της περιόδου 2022-2023 παρατείνεται και θα κριθεί στα τρία τελευταία παιχνίδια των πλέι οφ.

Ολα παραμένουν ρευστά, με τις δυο ομάδες στους 76 βαθμούς, με τους «πράσινους» να διατηρούν ένα μικρό πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, όπου υπερτερούν και μένει να φανεί αν οι ισορροπίες θα αλλάξουν στα παιχνίδια της ερχόμενης Τετάρτης, όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό.  

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, παρά τις απουσίες, Σιμάνκσι και Πινέδα από την αρχική ενδεκάδα και τον τραυματισμό του Ρότα στο 21΄σε σύγκρουση με τον Μπερνάρ, που ανάγκασε τον Ματίας Αλμέιδα να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του.

Ο δεξιός μπακ της Ενωσης αντικαταστάθηκε από τον Πινέδα παρά το μυϊκό τραυματισμό που αντιμετώπιζε ο Μεξικανός.  

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και θα μπορούσαν να προηγηθούν μόλις στο 3΄ στην κεφαλιά του Τσούμπερ που βρήκε το κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι ενώ ο Ελβετός μέσος είδε στο 35΄και πάλι την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και στην επαναφορά το σουτ του Ελίασον να μπλοκάρει πάνω στην γραμμή ο Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός είχε την μεγάλη ευκαιρία στο 45΄ σε κεφαλιά του Σπόραρ και την εκπληκτική επέμβαση του Αθανασιάδη.

Στο Β΄ ημίχρονο μέχρι το 65΄η ΑΕΚ είχε τις περισσότερες προϋποθέσεις για γκολ χωρίς πάντως την κλασική ευκαιρία. Οι «πράσινοι» από κει και πέρα επέβαλλαν τον ρυθμό τους, δεν απειλήθηκαν και το παιχνίδι κύλησε χωρίς την μεγάλη φάση μέχρι το τέλος.

«Πάρτι» στο Φάληρο, γκολ και θέαμα στην Τούμπα  

Ο Ολυμπιακός μετά από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα επανήλθε στις νίκες, επικρατώντας εύκολα του Βόλου στο γήπεδο Καραϊσκάκη με 5-0. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν το φαβορί για την κατάκτηση της 3ης θέσης, έχοντας μια απόσταση τριών βαθμών από τον ΠΑΟΚ.

Τα γκολ για τους Πειραιώτες πέτυχαν οι Ντόι (19΄), Κασάμι (25΄), Μπιελ (45΄), Μπακαμπού (61΄) και Ελ Αραμπί (69΄)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ραμόν, Εμβιλά (68’ Σαμασέκου), Κασάμι, Μπιέλ (80’ Μπουτούτσι), Φορτούνης (68’ Μασούρας), Βαλμπουενά (68’ Βρουσάι), Μπακαμπού (68’ Ελ Αραμπί)

ΒΟΛΟΣ: Κότνικ, Τάχατος, Πίρινεν, Σιέλης (46’ λ. τρ. Ασλανίδης), Σι, Μεταξάς, Τσοκάνης (74’ Κάτσε), Τσίρινος, Ντέλετιτς, Γκάγκι (46’ Λούνα), Πιρές (46’ Άλχο).

Απίστευτη διακύμανση και εξαιρετικό θέαμα είχε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αρη που βρήκε τον «δικέφαλο του Βορρά» να επικρατεί με 3-2.

Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με τον Καμαρά στο 45΄ για να ισοφαρίσει ο Τάισον στο 56΄. Με εύστοχο πέναλτι του Σβάμπ στο 62΄, οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι και πάλι στο σκορ αλλά ο Νταρίντα με φοβερό σουτ στο 70΄ ισοφάρισε. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 78΄ο Ζίβκοβιτς με εξαιρετικό σουτ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (Πλέι -οφ, 7η αγωνιστική): Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0, ΠΑΟΚ – Αρης 3-2, Ολυμπιακός – Βόλος 5-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 7 αγώνες πλέι οφ)
1. Παναθηναϊκός 76
2. ΑΕΚ 76
3. Ολυμπιακός 66
4. ΠΑΟΚ 63
5. Αρης 47
6 Βόλος 40

Η επόμενη αγωνιστική (8η, 3/5/23-20.00): ΑΕΚ – Ολυμπιακός, Αρης – Βόλος, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή