Η προφητεία του Γουέιν Ρούνι για τον νέο «βασιλιά»

Η προφητεία του Γουέιν Ρούνι για τον νέο «βασιλιά»

3' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο νέος βασιλιάς! Ανήμερα της στέψης του Καρόλου και ενώ περισσότεροι από 2.300 επίσημοι καλεσμένοι άρχισαν να συρρέουν στο Αββαείο του Ουέστμινστερ για τη λαμπερή τελετή, άρχισε να προβάλλεται σε πιο υψηλούς τόνους μια παλαιότερη δήλωση του Γουέιν Ρούνι που μέσα από μια σειρά γεγονότων, έγινε πια πολύ επίκαιρη.

Όπως η Μεγάλη Βρετανία είχε το νέο βασιλιά της αλλά μόλις τώρα του πρόσφερε το στέμμα, έτσι και το ποδόσφαιρο οφείλει κατά τον Γουέιν Ρούνι να σπάσει τη δυαρχία των τελευταίων 15 χρόνων και να χρίσει τον νέο του βασιλιά, δίνοντας τον τίτλο στον ποδοσφαιριστή που κατά την γνώμη του το αξίζει περισσότερο από κάθε άλλον.

Ο εκλεκτός του του νυν προπονητή και πρώην άσου της εθνικής Αγγλίας, της Έβερτον και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν είναι άλλος από τον Έρλινγκ Χάαλαντ και δεν διστάζει να τον διαλέξει ανάμεσα σε αρκετούς άλλους υποψήφιους παρότι είναι παίκτης της «μισητής» Μάντσεστερ Σίτι, μιας ομάδας που μια ολόκληρη (ποδοσφαιρική) ζωή ο ίδιος την έβλεπε να βρίσκεται στη απέναντι όχθη του ποταμιού.

Ο Ρούνι, πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Αγγλίας, εκτιμά όσο τίποτα τους ανθρώπους που ξέρουν να πετούν με κάθε τρόπο τη μπάλα στα δίκτυα. Και ο 23χρονος Νορβηγός, ο απόλυτος Galactico της σύγχρονης εποχής του ποδοσφαίρου, είναι ένας επιθετικός που σκοράρει με κάθε τρόπο, με απίστευτη ευκολία που μοιάζει σαν να πετά πέτρες στη θάλασσα από τα δύο μέτρα!

Για να στεφθεί ο νέος βασιλιάς, πρέπει με κάποιο τρόπο να παραδώσει τα σκήπτρα ο προηγούμενος. Παραμένει, βέβαια, μεγάλη κουβέντα ποιος από τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι ήταν ο κορυφαίος παίκτης της σύγχρονης εποχής και πιθανώς σε όλη την Ιστορία του ποδοσφαίρου, αλλά όπως και να ‘χει, κανείς από τους δύο δεν βρίσκεται πια σε θέση να υπερασπιστεί το στέμμα του. Η δυαρχία τους ανήκει πλέον στο παρελθόν, πολύ απλά επειδή ο χρόνος είναι ανίκητος.

Ο CR7 επέλεξε να χαμηλώσει κατά το πολύ το επίπεδό του, όταν προτίμησε τα (ατελείωτα) πετροδόλαρα της Αλ Νασρ αντί για μια ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς να ευδοκιμήσει το εγχείρημα. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν τόσο καλά και το μέλλον του εκεί παραμένει αμφίβολο. Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για τη φτωχή (σε σχέση με την επένδυση) παραγωγικότητά του και μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες της ομάδας του, πληθαίνουν τα σενάρια που τον θέλουν να παίρνει το καπελάκι και να φεύγει μόνος του, πριν προλάβουν οι βαθύπλουτοι Σαουδάραβες να τον… φύγουν!

Ο Μέσι έζησε τον κολοφώνα της δόξας του με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά από τότε μέχρι τώρα, μοιάζει να «έσβησε» ποδοσφαιρικά, να μην έχει μέσα του τη φλόγα να παίξει στο πιο υψηλό επίπεδο. Η αποτυχία του να οδηγήσει σε μέρες δόξας την Παρί Σεν Ζερμέν στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι χαμηλές (για την  κλάση του) πτήσεις το τελευταίο τετράμηνο, τον έχουν καταστήσει persona non grata όχι μόνο στα μάτια των οπαδών της ομάδας, αλλά και των ιδιοκτητών  της. Το βαρύ πρόστιμο του 1,7 εκατ. ευρώ και ο αποκλεισμός του για δύο εβδομάδες από παιχνίδια και προπονήσεις της Παρί, αποδεικνύουν ότι το επικείμενο διαζύγιο στη λήξη του συμβολαίου του τον επόμενο μήνα, δεν πρόκειται να είναι βελούδινο.

«Είχαμε την εποχή του Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο, τώρα είναι η δική του εποχή, η εποχή του Χάαλαντ. Όταν υπάρχει ένα ταλέντο σαν αυτόν γύρω σου, απλά πρέπει να το απολαμβάνεις, ακόμα κι αν φοράει τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι» έγραψε ο Γουέιν Ρούνι στη στήλη του στους Times πριν αρχίσουν τα μεγάλα προβλήματα του Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο στις ομάδες τους και πριν ο Χάαλαντ προλάβει να φτάσει τα 35 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ, σπάζοντας ένα ρεκόρ 30 χρόνων των Σίρερ και Κόουλ.

Ο Ρούνι δεν είχε κανέναν ενδοιασμό για το όνομα του νέου εκλεκτού: «Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Ο Λιονέλ Μέσι είναι κορυφαίος, αλλά κανείς δεν παίζει τώρα καλύτερα από έναν επιθετικό που -αν και ο ίδιος έσπασα ρεκόρ σε αυτή τη θέση- μου κόβει την ανάσα με τα επίπεδα που φτάνει. Είναι ο καλύτερος στον κόσμο λόγω των επιδόσεών του, των παραστάσεων που δίνει μέσα στο γήπεδο και της νοοτροπίας που δείχνει. Αν κοιτάτε ποιος θα κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα, τότε πρέπει να είναι αυτός, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσει τη φόρμα του μέχρι το τέλος της σεζόν. Και γιατί να μην το κάνει; Τα ρεκόρ του είναι το σημάδι ενός παίκτη του οποίου τα στάνταρ δεν πέφτουν»!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή