«Το προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν»

«Το προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν»

Σοβαροί κίνδυνοι ελλοχεύουν από τη συνύπαρξη ποδοσφαιριστών και αθλητών στίβου ή απλών αθλούμενων στα στάδια

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ασφάλεια εστί το προνοείν και προλαµβάνειν. Το δε προνοείν και προλαµβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν» (Ιπποκράτης). «Ασφαλές είναι το να προνοείς και να προλαµβάνεις. Το να προνοείς, δε, και να προλαµβάνεις είναι καλύτερο από το να θεραπεύεις».

Σοβαροί κίνδυνοι ελλοχεύουν από τη συνύπαρξη ποδοσφαιριστών και αθλητών στίβου ή απλών αθλούμενων στα στάδια. Το πρόβλημα, δε, μεγιστοποιείται στα δημοτικά αθλητικά κέντρα (ΔΑΚ). Κατανοώντας ότι πολύ δύσκολα μια διοίκηση δημοτικού οργανισμού θα ελάμβανε –και δησ’ εκλογικό έτος– απόφαση εξοβελισμού του ποδοσφαίρου, έστω στις ώρες προπόνησης των αθλητών στίβου, πιστεύω ότι η λύση είναι η άμεση τοποθέτηση υψηλών προστατευτικών διχτυών σε όλη την περίμετρο των ποδοσφαιρικών γηπέδων. Ειδικά σε όσα στάδια συνυπάρχουν προπονήσεις ποδοσφαίρου και στίβου.

Οταν (όχι αν, θεωρώ δεδομένο ότι θα συμβεί) γίνει ένα σοβαρό ατύχημα, θα είναι αργά. Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε αυτό. Προ ημερών αθλούμενος δέχθηκε την μπάλα στο κεφάλι με τόση δύναμη, που έπαθε διάσειση.

Οι διοικήσεις των ΔΑΚ και οι δημοτικές αρχές ας σκεφθούν μόνο τούτο: Αν στη θέση αυτού του άνδρα ήταν ένα μικρό παιδί, τι θα μπορούσε να είχε συμβεί; Κι αν έχουμε έναν σοβαρό τραυματισμό παιδιού, πέραν του τραγικού του γεγονότος, φαντάζονται σε τι νομικές περιπέτειες, με μηνύσεις και αγωγές, ενδέχεται να εμπλακούν;

Γιατί, λοιπόν, δεν προλαμβάνουν, αντί να περιμένουν να συμβεί το κακό και μετά να τρέχουν να συμμαζέψουν τ’ ασυμμάζευτα; Αλλά το έχουμε ξαναγράψει:

Ελλάς, η χώρα του μεθύστερου. Κάνουμε μετά αυτό που έπρεπε να έχουμε πράξει πρώτα… Η τραγωδία στα Τέμπη μας έδειξε –και έπρεπε να μας είχε διδάξει– πολλά. Αλλά τα παθήματα γίνονται μαθήματα;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή