Μίροτιτς: Η Ευρωλίγκα βλέπει το μπάσκετ ως μπίζνα, πρέπει να μειωθούν οι αγώνες

Μίροτιτς: Η Ευρωλίγκα βλέπει το μπάσκετ ως μπίζνα, πρέπει να μειωθούν οι αγώνες

Ατάκες που θα συζητηθούν «εκτόξευσε» ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα, Νίκολα Μίροτιτς, πριν από το φάιναλ 4 του Κάουνας.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Ατάκες που θα συζητηθούν «εκτόξευσε» ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα, Νίκολα Μίροτιτς. Ο Μαυροβούνιος, πολιτογραφημένος Ισπανός, φόργουορντ, τόνισε, στη συνέντευξη Τύπου πριν από το φάιναλ 4 του Κάουνας, ότι πρέπει να μειωθούν οι αγώνες στην Ευρωλίγκα, η οποία βλέπει το μπάσκετ ως μπίζνα.

«Εχουμε πολλά περισσότερα ματς από αυτά που θα έπρεπε… Οταν βλέπεις πόσους τραυματισμούς έχουν οι ομάδες, καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει κανένα club στην ACB ή στην Ευρωλίγκα που να είχε φουλ ρόστερ ούτε σε μία στιγμή μέσα στη σεζόν. Προπονητές όπως ο Μεσίνα, ο Σκαριόλο και ο Ιτούδης έχουν ήδη αναφερθεί σε αυτό. Η Ευρωλίγκα δεν είναι η μοναδική Λίγκα. Η ACB επίσης διαρκεί πάρα πολύ. Πρέπει, είτε να μειωθούν οι ομάδες, είτε οι αγώνες. Και σκεφτείτε ότι υπάρχουν παίκτες που αγωνίζονται και με τις Εθνικές ομάδες. Είναι ξεκάθαρο για εμένα ότι δεν σκέφτονται τους παίκτες, αλλά μόνο τις διοργανώσεις τους και τις μπίζνες. Για μένα, το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι πολύ πιο όμορφο από αυτό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το καλύτερο πράγμα εδώ είναι ότι κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, οι ομάδες παίζουν σοβαρά. Φυσικά, όταν ξεκινούν τα πλέι οφ του NBA, δεν έχει να κάνει με την κανονική περίοδο. Εκεί βλέπεις το πραγματικό επίπεδο του NBA, το οποίο είναι αναμφίβολα πάνω από το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν ομάδες στην Ευρώπη που θα μπορούσαν εύκολα να ανταγωνιστούν ομάδες από τις Ηνωμένες Πολιτείες», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μίροτιτς.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή