Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Ο Σάσα Βεζένκοφ αναδείχτηκε MVP της σεζόν

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Ο Σάσα Βεζένκοφ αναδείχτηκε MVP της σεζόν

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του έως σήμερα, υπήρξε ο ηγέτης των Πειραιωτών με διψήφια νούμερα σε πόντους και συνεισφορά σε όλους τους τομείς.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ο MVP της σεζόν στη Euroleague. Ο πρώτος σκόρερ της σεζόν, όπως αναμενόταν, κέρδισε και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης για την αγωνιστική περίοδο 2022-23, κατόπιν ψηφοφορίας του κοινού, των δημοσιογράφων, των προπονητών και των αρχηγών των 18 ομάδων της διοργάνωσης. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του έως σήμερα, υπήρξε ο ηγέτης των Πειραιωτών με διψήφια νούμερα σε πόντους και συνεισφορά σε όλους τους τομείς.

O Βεζένκοφ παρέλαβε το βραβείο από τον νέο πρόεδρο της Euroleague Ντέγιαν Μποντιρόγκα, στο Κάουνας. Δίπλα του ήταν και η οικογένειά του: ο πατέρας, η μητέρα και η αδελφή του. «Η οικογένειά μου είναι τα πάντα. Μου έδωσαν καλούς τρόπους και έδαφος να παίζω μπάσκετ. Πρώτα απ’ όλα να είμαι καλός άνθρωπος. Ο μπαμπάς μου ήταν μπασκετμπολίστας και ήθελα ν’ ακολουθήσω το παράδειγμά του. Η μαμά μου είναι η σταθερότητά μου. Το role model ήταν πάντα η αδελφή μου. Ολοι οι συγγενείς μου, αλλά αυτοί οι τρεις άνθρωποι είναι τα πάντα για εμένα».

Ο 27χρονος ψηλός κατέλαβε φέτος πέντε φορές το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής (2η, 4η, 8η, 10η και 24η αγωνιστική) στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ενώ βγήκε και δύο φορές MVP του μήνα (Νοέμβριο και Φεβρουάριο).

Ο Βεζένκοφ είχε μέσο όρο την τρέχουσα σεζόν 17,2 πόντους, 6,8 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ μέσο όρο ανά αγώνα σε 38 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας και των πλέι οφ, συγκεντρώνοντας μάλιστα και τους περισσότερους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (21.2 PIR).

Πέρυσι, MVP της σεζόν στη Euroleague είχε αναδειχτεί ο Νίκολα Μίροτιτς ως παίκτης της Μπαρτσελόνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή