Euroleague: Με… έκρηξη ο Ολυμπιακός στον τελικό

Euroleague: Με… έκρηξη ο Ολυμπιακός στον τελικό

Ο Ολυμπιακός «στραγγάλισε» τη Μονακό στην 3η περίοδο και έκλεισε εμφατικά θέση στο μεγάλο ραντεβού της Κυριακής.

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα ήταν άδικο για αυτή την ομάδα, θα ήταν άδικο ακόμα και για το ίδιο το σπορ ο Ολυμπιακός να μην ήταν στον τελικό της Euroleague, μετά τα όσα έχει πετύχει στη φετινή περίοδο. Το μπάσκετ όμως είναι δίκαιο άθλημα και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν με εμφατικό τρόπο θέση στο κυριακάτικο ραντεβού, καθώς επικράτησαν της Μονακό με 76-62, στον ημιτελικό του Final-4 του Κάουνας, παραδίδοντας μια απόλυτη παράσταση στην 3η περίοδο, όπου είχαν επιμέρους σκορ 27-2(!) απέναντι στην ομάδα του Πριγκιπάτου.

Euroleague: Με… έκρηξη ο Ολυμπιακός στον τελικό-1
INTIME SPORTS

Κι όμως, στο ξεκίνημα του αγώνα, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξή του, καθώς η Μονακό, παρά το γεγονός ότι είναι πρωτάρα σε μια τέτοια διοργάνωση, στρίμωξε στα σχοινιά τους «ερυθρόλευκος» που έκαναν το χειρότερό τους πρώτο ημίχρονο από το ξεκίνημα του φετινού τους ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Πολλές χαμένες βολές, πολλά αβίαστα λάθη, πολλά χαμένα εύκολα καλάθια, από μια ομάδα που στα δύο πρώτα δεκάλεπτα έδειξε να λυγίζει υπό τον τίτλο του φαβορί που κουβαλούσε στους ώμους τους. Ετσι η Μονακό κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 41-29, ζώντας το δικό της παραμύθι και βλέποντας ότι ο τελικός μπορεί να είναι για αυτή πιο κοντά από ό,τι αρχικά είχε φανταστεί.

Όμως στην 3η περίοδο όλα άλλαξαν… Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο παρκέ… σεληνιασμένοι λες και στην ανάπαυλα χτυπήθηκαν από ηλεκτρικό ρεύμα. Η έκρηξή τους δεν είχε προηγούμενο καθώς έπαιξαν μπάσκετ το οποίο άγγιζε την τελειότητα, κάτι που τους επέτρεψε όχι μόνο να κλείσουν άμεσα την ψαλίδα, αλλά και με σκορ 27-2 που παρόμοιό του δεν έχουμε συναντήσει σε δεκάλεπτο σε Final4 της κορυφαίας διοργάνωσης, κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με 56-43, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του ημιτελικού ο Ολυμπιακός κατάφερε να διαχειριστεί χωρίς κόπο τη διαφορά που είχε χτίσει, παρά την προσπάθεια της Μονακό να μειώσει κυρίως στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου και έτσι το τέλος του ημιτελικού βρήκε τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του να πανηγυρίζουν έξαλλα την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, μαζί με τους σχεδόν 4.500 οπαδούς τους που είχαν κατακλύσει κάθε γωνία της «Ζalgirio Arena» και τους ζητούσαν την κατάκτηση σε λίγα 24ώρα της 4η κούπας στην ιστορία της ομάδας.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού, αν και δεν είχε ούτε έναν πόντο, ήταν ο Γουόκαπ που στην 3η περίοδο έπαιξε άμυνα για σεμινάρια πάνω στον Τζέιμς. Ο Σάσα Βεζένκοφ πέτυχε 19 πόντους (2/6 τρίποντα) και μάζεψε 6 ριμπάουντ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, σημείωσε 15 πόντους (2/5 τρίποντα) και μάζεψε 8 ριμπάουντ. Ο Μουσταφά Φαλ είχε 12 πόντους, αλλά κυρίως κράτησε στους 7 πόντους τον ΝΒΑερ Ντονάτας Μοτιεγιούνας και στους 2 τον Ντόντα Χολ. Ο Σλούκας είχε 9 πόντους με 7/8 βολές, ο Κέιναν πρόσθεσε 7 πόντους, 5 ο ΜακΚίσικ.

Από τη Μονακό που έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό μόνο για 20 λεπτά, οι συνήθεις ύποπτοι Μάικ Τζέιμς και Έλι Οκόμπο πέτυχαν από 17 πόντους, με τον Λόιντ να προσθέτει άλλους 11.



ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-20, 29-41, 56-43, 76-62

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ (3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος), Κάναν 7 (1), Λούντζης, Λαρεντζάκης 4 (1/3 τρίποντα), Φαλ 12 (5/6 δίποντα, 2/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Σλούκας 9 (7 ασίστ, 4 λάθη), Βεζένκοβ 19 (5/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παπανικολάου 15 (3/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3/5 βολές, 8 ριμπάουντ), Μπόλομποϊ 2, Πίτερς, Μπλακς 3, ΜακΚίσικ 5 (1).

ΜΟΝΑΚΟ (Ομπράντοβιτς): Μπράουν 4, Οκόμπο 17 (3/7 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 5/8 βολές, 5 ριμπάουντ), Μονέκε 2, Λόιντ 11 (2/3 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 4/5 βολές, 7 ριμπάουντ), Ντιάλο 2 (4 ριμπάουντ), Μοτιεγιούνας 7 (5 ριμπάουντ), Ουαταρά, Χολ 2 (7 ριμπάουντ), Τζέιμς 17 (2/7 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 7/7 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη).

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή