Πρέμιερ Λιγκ: Αυτοκρατορία Σίτι, με πέμπτο πρωτάθλημα σε έξι χρόνια

Πρέμιερ Λιγκ: Αυτοκρατορία Σίτι, με πέμπτο πρωτάθλημα σε έξι χρόνια

Αγκαλιά με τον τίτλο και η Ντόρτμουντ – Πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πρώτο από τους τρεις φετινούς τίτλους που διεκδικεί κατέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι.

Οι «πολίτες» εξασφάλισαν το πρωτάθλημα Αγγλίας (το πέμπτο τα έξι τελευταία χρόνια) κρατώντας τα σκήπτρα, χάρη στην ήττα της Aρσεναλ από τη Νότιγχαμ που διατηρήθηκε στην κατηγορία και η οποία κράτησε τη διαφορά στους πέντε βαθμούς, μια αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της Πρέμιερ Λιγκ.

Ετσι το χθεσινό παιχνίδι της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα με την Τσέλσι στο «Ετιχάντ» μετατράπηκε σε φιέστα τίτλου, λίγες ημέρες έπειτα από την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε με εκτεταμένο rotation στην 11άδα της, με γκολ του Αλβαρες (12΄) επικράτησε με 1-0 και οι οπαδοί της γιόρτασαν τον ένατο τίτλο στην ιστορία του συλλόγου.

Σειρά για τους «γαλάζιους» παίρνει ο τελικός κυπέλλου Αγγλίας (3.6 Γουέμπλεϊ) με τη συμπολίτισσα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και φυσικά ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ιντερ στην Κωνσταντινούπολη (10.6).

Στη Γερμανία, η Μπάγερν παρά το γεγονός πως προηγήθηκε, υπέστη ήττα-σοκ στην «Allianz Arena» από τη Λειψία (1-3) και η Ντόρτμουντ που χθες επικράτησε εκτός έδρας της Αουγκσμπουργκ με 3-0 (59΄, 84΄ Αλέ, 94΄ Μπραντ), απέκτησε μεγάλο πλεονέκτημα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, περνώντας στην πρώτη θέση με δύο βαθμούς διαφορά. Την τελευταία αγωνιστική οι Βαυαροί αγωνίζονται εκτός έδρας με την Κολωνία, ενώ η Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Μάιντζ.

Στην Ισπανία και το «Καμπ Νου», το «πάρτι» της Μπαρτσελόνα για τη στέψη της ως πρωταθλήτρια Ισπανίας χάλασε από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Η ομάδα του Ιμανόλ νίκησε 2-1, βάζοντας έτσι τέλος σε ένα σερί 24 διαδοχικών ηττών στην έδρα των Καταλανών σε επίπεδο πρωταθλήματος, που μετρούσε από το 1991. Ετσι πήρε μεγάλο πλεονέκτημα για την 4η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού βρίσκεται πέντε βαθμούς μπροστά από την 5η Βιγιαρεάλ τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της La Liga. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα των «Μπλαουγκράνα».

Η Ατλέτικο εξασφάλισε τη 14η παρουσία της σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από το 3-0 κόντρα στην Οσασούνα, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός του υποβιβασμού της Μάλαγα στην τρίτη κατηγορία.

Η ομάδα, το 2013, με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι στο τιμόνι της, είχε φτάσει έως τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή