«Ο ρατσισμός είναι η κανονικότητα στην ισπανική λίγκα»

«Ο ρατσισμός είναι η κανονικότητα στην ισπανική λίγκα»

Εντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Ισπανίας έχει προκαλέσει το νέο επεισόδιο ρατσιστικής βίας με θύμα τον Βινίσιους Τζούνιορ στο πρόσφατο εκτός έδρας παιχνίδι της Ρεάλ με τη Βαλένθια στο «Μεστάγια»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Ισπανίας έχει προκαλέσει το νέο επεισόδιο ρατσιστικής βίας με θύμα τον Βινίσιους Τζούνιορ στο πρόσφατο εκτός έδρας παιχνίδι της Ρεάλ με τη Βαλένθια στο «Μεστάγια». Στο 70ό λεπτό της αναμέτρησης, οι οπαδοί των «νυχτερίδων» επιτέθηκαν με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς στον Βραζιλιάνο άσο της «βασίλισσας», ο οποίος ζήτησε την απομάκρυνση συγκεκριμένου οπαδού, απειλώντας να αποχωρήσει ο ίδιος από τον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα η επίθεση γενικεύτηκε όταν στις καθυστερήσεις ο Βινίσιους αποβλήθηκε ύστερα από διαπληκτισμό με τον Ούγκο Ντούρο.

Χθες η Βαλένθια με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι ένας οπαδός συνελήφθη από την αστυνομία ως εμπλεκόμενος στο απαράδεκτο περιστατικό με τον Βινίσιους, ενώ πρόσθεσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και πως ο συγκεκριμένος οπαδός και όσοι άλλοι συμμετείχαν θα αποβληθούν διά παντός από το γήπεδο. Θέση πήρε και ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο, ο οποίος υπενθύμισε ότι υπάρχει πρωτόκολλο μέτρων που μπορούν να εφαρμοστούν για να μειωθεί το τραγικό φαινόμενο. Αυτά είναι η οριστική διακοπή αγώνα και η νίκη στα χαρτιά για την αντίπαλη ομάδα.

Νωρίτερα, και ο ίδιος ο Βινίσιους με ανάρτησή του στα social media τοποθετήθηκε για το συμβάν, ενώ επιτέθηκε στη La Liga κατηγορώντας την ότι δεν παρέχει καμία προστασία στους ποδοσφαιριστές. «Το πρωτάθλημα, που κάποτε ανήκε στον Ροναλντίνιο, τον Ρονάλντο, τον Κριστιάνο και τον Μέσι, σήμερα ανήκει στους ρατσιστές», έγραψε στο Instagram και πρόσθεσε: «Δεν ήταν η πρώτη φορά, ούτε η δεύτερη ούτε η τρίτη. Ο ρατσισμός είναι η κανονικότητα στη La Liga. Ο ανταγωνισμός το θεωρεί φυσιολογικό, η ομοσπονδία το ίδιο και οι αντίπαλοι το ενθαρρύνουν. Ενα υπέροχο έθνος, το οποίο με καλωσόρισε και εγώ το αγαπώ, αλλά που συμφώνησε να εξάγει την εικόνα της ρατσιστικής χώρας στον κόσμο. Και, δυστυχώς, για οτιδήποτε συμβαίνει κάθε εβδομάδα, εγώ δεν έχω άμυνα. Ομως, είμαι δυνατός και θα συνεχίσω έως τέλους κόντρα στους ρατσιστές. Ακόμη κι αν το κάνω μακριά από εδώ».

Την απόλυτη στήριξή του στον Βινίσιους εξέφρασε και ο Κάρλο Αντσελότι και ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. Οι συμπαίκτες του στη Ρεάλ δηλώνουν πλέον έτοιμοι να αποχωρήσουν από το γήπεδο την επόμενη φορά που θα ακουστεί ρατσιστικό σύνθημα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή