Κύπελλο Ελλάδας: Αυλαία μιας φαρσοκωμωδίας

Κύπελλο Ελλάδας: Αυλαία μιας φαρσοκωμωδίας

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διεκδικούν το Κύπελλο σε έναν τελικό - «γεφύρι της Αρτας»

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο λιμάνι του Βόλου τελειώνει (πιθανότατα) απόψε (20.30) ένα ταξίδι που θύμιζε… Οδύσσεια, μέσα από πολλές περιπέτειες με Κύκλωπες, Σειρήνες, Λαιστρυγόνες και νέο… επεισόδιο. Τα πάντα είχε αυτή η μετά πολλών εμποδίων προσπάθεια της ΕΠΟ να βρει γήπεδο για τον πολύπαθο τελικό του Κυπέλλου, με τον κλήρο να πέφτει (μετά τον γύρο του… κόσμου όλου) στο Πανθεσσαλικό, υπό συνθήκες που δεν θυμίζουν σε τίποτα γιορτή του ποδοσφαίρου. Αντί για χιλιάδες οπαδούς τους που θα έπρεπε να έχουν στο πλευρό τους, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα πάρουν από… 20 προσκλήσεις, με τον συνολικό λογαριασμό να φτάνει (μαζί με τις 30 προσκλήσεις της ΕΠΟ και άλλες 50 των χορηγών) τα 110 άτομα στις εξέδρες, συν άλλους 150 εκπροσώπους των ΜΜΕ. Ολοι μαζί δεν ξεπερνούν τα 300 άτομα, τα οποία θα επιτηρούν περίπου δεκαπλάσιοι αστυνομικοί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας!

Χθες το βράδυ, όμως, ο Δήμος Βόλου εξέδωσε ανακοίνωση, καθώς όπως υποστηρίζει, εντόπισε στην πόλη οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Επειδή τις τελευταίες ώρες περιήλθαν σε γνώση μας, από αξιόπιστες αστυνομικές πηγές, κινήσεις οπαδών του ΠΑΟΚ που μετακινούμενοι με τα γνωστά στους φιλάθλους “βανάκια” έρχονται στην πόλη του Βόλου, καλούμε τόσο τη διοίκηση της ΕΠΟ, αλλά και τις διοικήσεις των ΠΑΕ και την αστυνομία, να παρέμβουν. Σε περίπτωση που οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν και απειληθεί η δημόσια τάξη και η ασφάλεια των συμπολιτών μας, το Πανθεσσαλικό θα σφραγιστεί και ουδείς αγώνας πρόκειται να διεξαχθεί σε αυτό», τονίστηκε μεταξύ άλλων.

Αγωνιστικά, ο τελικός δεν κρίνει μόνο έναν τίτλο, αλλά και το χρώμα ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Με την ΑΕΚ να έχει εξασφαλισμένη, ως πρωταθλήτρια, μια θέση στα προκριματικά του Champions League, το παραπάνω κίνητρο το έχει ο ΠΑΟΚ ο οποίος μόνο με την κατάκτηση του Κυπέλλου θα αναβαθμίσει την ευρωπαϊκή θέση του με τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, στέλνοντας τον Ολυμπιακό στο Conference League. Υπάρχει σημαντική διαφορά σε επίπεδο πρεστίζ και εσόδων ανάμεσα σ’ αυτές τις δύο διοργανώσεις, με τους «ερυθρόλευκους» να επιθυμούν επικράτηση της ΑΕΚ για να κρατήσουν το εισιτήριο που τους έδωσε η 3η θέση στο πρωτάθλημα. Διαιτητής ορίστηκε ο πολύπειρος Γερμανός Φέλιξ Μπριχ.

Δήμος Βόλου: Εχουν έρθει οπαδοί στην πόλη – Αν απειληθεί η δημόσια τάξη το Πανθεσσαλικό θα σφραγιστεί.

Προβλήματα της τελευταίας στιγμής δεν υπάρχουν. Η είδηση ότι ο Νέλσον Ολιβέιρα θα μείνει εκτός τελικού ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη και δεν αλλάζει τα σχέδια του Λουτσέσκου, ο οποίος υπολογίζει στους Ελ Καντουρί και Νάσμπεργκ. Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν ανακοίνωσε αποστολή και πήρε στον Βόλο όλους τους παίκτες του. Το ίδιο ακριβώς έκανε και ο Αλμέιδα. Πήρε τους πάντες στην αποστολή, με μόνη απώλεια τον τραυματία Αραούχο, ο οποίος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου και για να δείξει τη δίψα όλων των ανθρώπων της ΑΕΚ για το τρόπαιο, δήλωσε πως αν ήταν στο χέρι του, θα έπαιζε ακόμη και έτσι!

«Θέλουμε να κερδίσουμε τον τελικό για να πανηγυρίσουμε το 3ο νταμπλ στην ιστορία μας. Δεν έχουμε επαναπαυθεί από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με τις άδειες εξέδρες, χάνει το ποδόσφαιρο. Οι τελικοί είναι γιορτές. Ο κόσμος μας κάπου θα βρίσκεται και θα μας στηρίξει. Λόγω της πανδημίας, έχουμε συνηθίσει να παίζουμε χωρίς φιλάθλους. Δεν κοιτώ προς τα πίσω και δεν θεωρώ πως έχουμε κάποιο πλεονέκτημα. Θα κερδίσει η ομάδα με τη μεγαλύτερη επιθυμία», δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα.

Από την πλευρά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε: «Ξέρουμε την ΑΕΚ, σημασία έχει το μομέντουμ. Μετράει περισσότερο το πόσο πνευματικά έτοιμος και πόσο συγκεντρωμένος είσαι, η θέληση να κερδίσεις το παιχνίδι. Το τρόπαιο είναι ένα βραβείο. Στα πλέι οφ δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και δεν διαχειριστήκαμε σωστά την πίεση, γι’ αυτό και δεν κερδίσαμε κανένα ντέρμπι με ομάδες της Αθήνας. Μπορεί η ΑΕΚ να είναι στα χαρτιά φαβορί, αλλά για τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου αυτό δεν μετράει πολύ. Αν κάνουμε ό,τι πρέπει, δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή