Σταθερά ανοδική η πορεία της κωπηλασίας

Σταθερά ανοδική η πορεία της κωπηλασίας

«Συλλέκτες» μεταλλίων έγιναν οι Ελληνες κωπηλάτες σε ακόμη ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στη διοργάνωση που διεξήχθη στο Μπλεντ της Σλοβενίας οι πρωταθλητές μας κατέκτησαν τρία ασημένια και ένα χάλκινο και έδειξαν ότι βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, ώστε από τον Σεπτέμβριο να αρχίσουν να… συλλέγουν και προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συλλέκτες» μεταλλίων έγιναν οι Ελληνες κωπηλάτες σε ακόμη ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στη διοργάνωση που διεξήχθη στο Μπλεντ της Σλοβενίας οι πρωταθλητές μας κατέκτησαν τρία ασημένια και ένα χάλκινο και έδειξαν ότι βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, ώστε από τον Σεπτέμβριο να αρχίσουν να… συλλέγουν και προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Στέφανος Ντούσκος στο σκιφ, η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο σκιφ ελαφρών βαρών και οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών κατέκτησαν ασημένια μετάλλια και οι Πέτρος Γκαϊδατζής – Αντώνης Παπακωνσταντίνου χάλκινα στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος και οι περισσότεροι κωπηλάτες, όπως μας είπαν οι πρωταθλητές μας, σε άριστη αγωνιστική κατάσταση.

«Ηταν μια ανταγωνιστική και ωραία διοργάνωση. Διεξήχθη σε ένα ειδυλλιακό τοπίο. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μου, καθώς πρόσφατα είχα κάποια προβλήματα με τραυματισμούς. Το φαβορί ήταν ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής Ολιβερ Ζίντλερ, τον οποίο πρόσεχα συνέχεια και, τελικά, τερμάτισα μία θέση μπροστά από αυτόν. Κτίζουμε σιγά σιγά και προχωράμε για τις επόμενες διοργανώσεις», δήλωσε στην «Κ» ο «χρυσός» ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος.

Τρία ασημένια μετάλλια και ένα χάλκινο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας.

Επόμενος αγώνας για τον 26χρονο πρωταθλητή αλλά και για τους άλλους κωπηλάτες μας θα είναι το παγκόσμιο κύπελλο της Λουκέρνης. Τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι το παγκόσμιο πρωτάθλημα κι εκεί θα δοθούν οι πρώτες προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που αποτελεί βασικό στόχο των αθλητών μας.

Το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησαν οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και το χάλκινο που συνέλεξαν οι Πέτρος Γκαϊδατζής – Αντώνης Παπακωνσταντίνου από την αντίστοιχη κατηγορία ανδρικού σκάφους έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική κωπηλασία. Τελευταία φορά που κάποιοι κωπηλάτες μας είχαν ανεβεί σε βάθρο σε αυτή την κατηγορία σκαφών ήταν το 2012, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί στο Βαρέζε.

Στο ευρωπαϊκό του Μπλεντ η χώρα μας βρέθηκε στην 11η θέση στον πίνακα των μεταλλίων. Από το 2007 μέχρι σήμερα οι Ελληνες κωπηλάτες έχουν κατακτήσει 38 μετάλλια (21-13-4).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή