Εσπασαν καρδιές στην Ευρώπη

Εσπασαν καρδιές στην Ευρώπη

Απίστευτα θρίλερ τίτλου και σωτηρίας στη Γερμανία και στην Αγγλία

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που στη Γαλλία η Παρί Σεν Ζερμέν απλώς επικύρωνε την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου, στη Γερμανία παίχθηκε το θρίλερ της χρονιάς, με την Μπάγερν Μονάχου να προλαβαίνει στο νήμα την Μπορούσια Ντόρτμουντ και να κατακτά το πρωτάθλημα για 11η σερί φορά.

Η κατά γενική ομολογία χειρότερη Μπάγερν της τελευταίας δεκαετίας κατάφερε την τελευταία στιγμή να πάρει τον τίτλο από την ανίκανη για πολλοστή φορά φέτος Ντόρτμουντ να αντεπεξέλθει στην πίεση του φαβορί. Στην Μπορούσια αρκούσε μία εντός έδρας νίκη επί της αδιάφορης Μάιντς ώστε να σπάσει τη δεκαετή κυριαρχία των Βαυαρών, αλλά όλα της πήγαν στραβά και βρέθηκε να χάνει με 2-0.

Οι «κιτρινόμαυροι» αναθάρρησαν όταν ξαφνικά η επίσης αδιάφορη Κολονία ισοφάρισε στην έδρα της την Μπάγερν, φέρνοντας ξανά πρώτη την Ντόρτμουντ. Οχι όμως έως το τέλος, το οποίο έφερε την υπογραφή του Τζαμάλ Μουσιάλα. Ο 20χρονος Γερμανονιγηριανός εξαπέλυσε στο 89΄ ένα μακρινό σουτ με εσωτερικό φάλτσο που βρήκε τα δίχτυα και τα βιβλία της Ιστορίας ως το τέρμα που χάρισε στην Μπάγερν τη νίκη με 2-1 μαζί με το συναρπαστικό φετινό πρωτάθλημα, χάρη στη διαφορά τερμάτων και μόνο. Τι κι αν στο τέλος των καθυστερήσεων η Μπορούσια ισοφάρισε (2-2) τη Μάιντς. Ο τίτλος είχε πια πετάξει…

Βεβαίως, στο Μόναχο κανείς δεν τρέφει ψευδαισθήσεις για την πρωταθλήτρια, με αποτέλεσμα την άμεση απόλυση τόσο του Ολι Καν όσο και του Χασάν Σαλιχάμιτζιτς από τη διεύθυνση του συλλόγου, με τον Τόμας Τούχελ να αναμένεται να φύγει και αυτός, μόλις δύο μήνες αφότου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Βαυαρών.

Απολύσεις Καν και Σαλιχάμιτζιτς στην Μπάγερν παρά τον τίτλο – Υπ’ ατμόν ο Τούχελ.

Στο μεταξύ, στους κάτω ορόφους της βαθμολογίας, η Στουτγάρδη τερμάτισε 16η αφού δεν μπόρεσε να νικήσει τη Χόφενχαϊμ (1-1) και θα αντιμετωπίσει σε μπαράζ εντός κι εκτός έδρας το τρίτο της δεύτερης κατηγορίας Αμβούργο, σε μια μονομαχία για μια θέση στη νέα Μπουντεσλίγκα, βγαλμένη από το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1980, όταν οι δύο σύλλογοι μάχονταν για το πρωτάθλημα, με το Αμβούργο να κατακτά δύο τίτλους (1982 και 1983) και τη Στουτγάρδη να το διαδέχεται (1984). Τα μπαράζ θα γίνουν την Πέμπτη και την επόμενη Δευτέρα.

Μαζί με τη Χέρτα στη β΄ κατηγορία έπεσε και η Σάλκε, ενώ ανέβηκαν η Ντάρμσταντ και η Χάιντενχαϊμ, η οποία την τελευταία στιγμή άρπαξε από το Αμβούργο την απευθείας άνοδο με δύο γκολ στις καθυστερήσεις αφού είχε λήξει ο νικηφόρος αγώνας του Αμβούργου στο Σαντχάουζεν.

Πίσω στη Γαλλία, όλα έγιναν χωρίς απρόοπτα, με τη σβηστή Παρί να παίρνει το 1-1 στο Στρασβούργο και να γιορτάζει το πρωτάθλημα και την κατάκτηση του τίτλου του κορυφαίου ποδοσφαιριστή για φέτος και πάλι από τον Κιλιάν Εμπαπέ, όταν τα άλλα δύο μεγάλα αστέρια, Νεϊμάρ και Λίο Μέσι, ετοιμάζουν βαλίτσες.

Στην Αγγλία η Εβερτον σώθηκε την τελευταία αγωνιστική, ενώ οι πρωταθλήτριες του 1992 και τους 2016, Λιντς και Λέστερ αντιστοίχως, ακολούθησαν τη Σαουθάμπτον στην Τσάμπιονσιπ. Από εκεί ανήλθε η Λούτον, νικήτρια στα πέναλτι της Κόβεντρι κατόπιν τρίωρης μάχης στο Γουέμπλεϊ το Σάββατο. Παράλληλα, η Αστον Βίλα πήρε το εισιτήριο για το Conference League, βγαίνοντας στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά 13 χρόνια, με τον μετρ των ευρωδιοργανώσεων, Ουνάι Εμερι, στο τιμόνι της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή